ΡΟΔΟΣ: «ΓΕΜΙΣΕ» ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΗΣ… ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ! 

Share

Γέμισε με τρόφιμα, φρέσκα φρούτα, λαχανικά κ.ά. το ψυγείο που τοποθέτησαν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου το οποίο τοποθετήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο Ρόδου με σκοπό να διανεμηθούν στο Συσσίτιο!  

Οι μαθητές από όλες τις τάξεις του 4ου Λυκείου Ρόδου μαζί με τους καθηγητές τους, προχώρησαν σε αυτή την δράση (σχετικά έγραψε η «δ») χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας μέσω του Σωματείου Στήριξης Επιχειρηματικότητας Νέων.  

Δημιούργησαν μια ‘εικονική επιχείρηση’ και τοποθέτησαν ένα ψυγείο έξω από το Δημαρχείο όπου όποιος ενδιαφέρεται να τοποθετεί λαχανικά και φρούτα τα οποία θα διατίθενται στο Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια κα Λίνα Φιλιππάκη –οικονομολόγος, εκπαιδευτικός στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου- μαζί με συνάδελφό της, έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα του Σωματείου Στήριξης Επιχειρηματικότητας Νέων με τίτλο ‘Εικονική Μαθητική Επιχείρηση’. Το πρόγραμμα είναι πανελλήνιο αλλά συμμετέχουν πολλά σχολεία και από την Ευρώπη. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε 122 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

«Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές, έχοντας μια δική τους ιδέα, φτιάχνουν μια επιχείρηση και την υλοποιούν. Φέτος, οι μαθητές αποφάσισαν να βοηθήσουν το Συσσίτιο με έναν δικό τους τρόπο».

Την δράση των μαθητών, στηρίζει ο Δήμος Ρόδου δια της αντιδημαρχίας Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής & Προστασίας Τρίτης Ηλικίας, αφού πρόκειται για μια κοινωφελή πράξη που ανταποκρίνεται στο πνεύμα της εποχής.

Στην εικονική επιχείρηση συμμετέχουν 15 μαθητές από όλες τις τάξεις του 4ου Λυκείου Ρόδου.

Χτες, προσήλθαν και γέμισαν το ψυγείο ‘της αγάπης’ διάφοροι συμπολίτες μας, ένας ιδιοκτήτης οπωροπαντοπωλείου (Σ.Κόνης) καθώς και δύο σχολεία –το 22ο Νηπιαγωγείο και το 6ο Γυμνάσιο!

Η καθηγήτρια κα Φιλιππάκη μαζί με τους μαθητές, εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίησή τους, αφού η πρωτοβουλία τους βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας αλλά και από μαθητές άλλων σχολείων.

Στόχος είναι να μείνει εκεί το ψυγείο, και τα τρόφιμα που θα συγκεντρώνονται να διανέμονται στο Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου. Σε δεύτερο χρόνο, ίσως να τοποθετηθεί ακόμη ένα ψυγείο σε άλλο χώρο ενώ για το συγκεκριμένο –το οποίο είναι κλειδωμένο- ευχήθηκαν όλοι να είναι κάθε μέρα γεμάτο…  / πηγή: dimokratiki