ΡΟΔΟΣ: Κραυγή αγωνίας από τους «ομπρελάδες» – Έξι οικογένειες έχασαν την δουλειά τους

Share

Κραυγή αγωνίας από τους «ομπρελάδες» – Έξι οικογένειες έχασαν την δουλειά τους – «Δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοια ποσά» λένε οι μικροεπαγγελματίες

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού για την δημοπρασία των παραλιών της Ρόδου, όσον αφορά τις θέσεις για ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και καντίνες σε παραλίες που δεν ανήκουν στην Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Μάλιστα, χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας.

Ομπρέλες Ρόδος αστυνομία
ΕΡΤ

Εποχικοί μικροκροεπαγγελματίες που απασχολούνται στον τομέα, αντέδρασαν έντονα καθώς, απ’ ότι φαίνεται, οι παραλίες – «φιλέτα» δόθηκαν σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να χάνουν σημαντικό μέρος της δουλειάς τους. Αυτό, γιατί οι εταιρείες που διεκδικούν τις παραλίες, ανέβασαν το τίμημα σε «άπιαστα» για τους «μικρούς παίκτες» επίπεδα, με αποτέλεσμα, ουσιαστικά, να τίθεται εκτός ανταγωνισμού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ οργισμένοι με αυτή την εξέλιξη, οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται για χρόνια στις παραλίες του νησιού, εισέβαλαν στην αίθουσα διαμαρτυρόμενοι.

Μάλιστα, τα μέλη της κοινοπραξίας που εκμεταλλεύονται τις ομπρέλες από την κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου (Έλλη) μέχρι και τις Κάτω Πέτρες και στο ξενοδοχείο Sunwing, προέβησαν σε αποκλεισμό του ενός ρεύματος της λεωφόρου Ελευθερίας μεταξύ του Δημαρχείου και της Περιφέρειας Αιγαίου.

Ομπρελάδες αποκλεισμός Ρόδος
ΕΡΤ

Αθέμιτος ανταγωνισμός

Οι μικροεπαγγελματίες που διαμαρτύρονται ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις, κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς δεν μπορούν να τα «βάλουν» με τα υπέρογκα ποσά που προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρείες.

Τα πράγματα είναι τραγικά, καθώς, όπως εξηγεί η γραμματέας της κοινοπραξίας, Αναστασία Μακεντούδη, «σήμερα χάσαμε δύο πόστα στο ξενοδοχείο Sunwing, που σημαίνει ότι έξι οικογένειες έμειναν χωρίς δουλειά από εταιρείες που ανέβασαν το ενοίκιο 5-6 φορές πάνω».

Διαμαρτυρία Ρόδος
ΕΡΤ

«Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, αφού εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοια ποσά», είναι η κραυγή αγωνίας των μικροεπαγγελματιών, που βλέπουν το βιός τους να χάνεται.

Η κ. Μακεντίδου, συμπληρώνει πως «ουσιαστικά πήραμε μια γεύση του τι θα γίνει στον διαγωνισμό για την κεντρική παραλία της Ρόδου, που θα διενεργηθεί μάλλον στο τέλος του μήνα. Ήρθαμε εδώ να δηλώσουμε ότι δεν μπορεί όλες οι παραλίες να δοθούν σε εταιρείες και να δούμε ποιοι θα μας στηρίξουν και ποιοι όχι».

«Αυτό που γίνεται σήμερα δεν αφορά μόνο τους ομπρελάδες, αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Σε λίγο οι ροδίτες δεν θα μπορούν να πλησιάσουν την κεντρική παραλία αν δεν πληρώσουν, όπως ήδη γίνεται με άλλες», προειδοποιούν μέλη της κοινοπραξίας. (Αυγή, ΕΡΤ)