Ρόδος: Νέες μονάδες ψυχικής υγείας ανακοίνωσε η Ζωή Ράπτη

Share

Την ενίσχυση των υπαρχουσών και την ίδρυση νέων μονάδων ψυχικής υγείας συζήτησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, και τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της επίσκεψης της στην περιοχή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, και στελέχη των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης. 

«Οι δομές ψυχικής υγείας και οι δομές που ασχολούνται με ζητήματα εξαρτήσεων χρειάζονται ενίσχυση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Υφυπουργός και ανακοίνωσε ότι συζήτησε με τους τοπικούς φορείς την προοπτική ίδρυσης Κέντρων Ημέρας και Κινητών Μονάδων για την Άνοια και το Αλτσχάιμερ.

«Δέσμευση μου είναι ότι το υπουργείο θα βρει έναν ισχυρό σύμμαχο για την υλοποίηση του σχεδιασμού του, στους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας», διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον σχεδιασμό στήριξης των κοινωνικών δομών.

Η υφυπουργός αύριο Κυριακή θα επισκεφθεί το Καστελλόριζο και τη Δευτέρα το νοσοκομείο Ρόδου, όπου θα έχει συνεργασία με τον διοικητή Γρηγόρη Ρουμάνη κυρίως για θέματα της ψυχιατρικής κλινικής. / ert rodou