ΡΟΔΟΣ: Οι πρώτοι τουρίστες από Ολλανδία – Θα πετύχει το πείραμα «Τουρισμός – Μπαλόνι»;

Share

Περισσότεροι από 25.000 Ολλανδοί έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα διακοπών στις 12 Απριλίου στην Ρόδο, στο ξενοδοχείο Grand Beach του ομίλου Μήτση, από την Sunweb και την Transavia, για το άνοιγμα του Τουρισμού φέτος, που αποκάλυψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, την προηγούμενη Τρίτη. 

Το πρόγραμμα αυτό των διακοπών στην Ρόδο, που έχει και την έγκριση της ολλανδικής κυβέρνησης, έγινε βασικό θέμα σήμερα στο BBC, όπου γίνεται αναφορά σε 25.000 ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν, ενώ σε χθεσινά δημοσιεύματα στην Ολλανδία οι συμμετέχοντες ήταν 17.000. Σε μία μόνο ημέρα δηλαδή αυξήθηκαν κατά 8.000 ή συνολικά στο διήμερο από την ανακοίνωση, υπέβαλλαν το ενδιαφέρον τους 25.000 άτομα.

Όπως έγραψε αποκλειστικά το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στο πλαίσιο του κυβερνητικού πιλοτικού προγράμματος “Ασφαλές και υπεύθυνο ταξίδι κατά τη διάρκεια του κορονοϊού” (Safe and responsible travel during corona), η Sunweb και η Transavia έλαβαν το πράσινο φως για δοκιμαστικές-πιλοτικές διακοπές στη Ρόδο.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα είναι το πρώτο βήμα στην προοπτική για το πώς οι Ολλανδοί μπορούν να απολαύσουν και πάλι όμορφες διακοπές αυτή τη θερινή περίοδο.Το πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στην συλλογή νέων (συμπεριφορικών) πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διακοπές με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Μαζί με την ANVR (Ολλανδική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Φορέων), οι εταιρίες εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό για να προετοιμάσουν τον πρώτο πιλότο διακοπών στις 12 Απριλίου.

Οι διακοπές θα περιλαμβάνουν οκταήμερο πακέτο all-inclusive στη Ρόδο, που θα διαχειρίζονται οι Sunweb και Transavia.

Όσοι επιλεγούν θα έχουν μια απόλυτη απόδραση στο νησί της Ρόδου με κόστος 399 € (344 £; 472 $) ανά άτομο, αλλά υπάρχουν κάποιες αλιεύσεις.

Σύμφωνα με το BBC, όσοι επιλεγούν, “θα έχουν μια απόλυτη απόδραση στο νησί της Ρόδου με κόστος 399 € (344 £, 472 $) ανά άτομο, αλλά υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις: Δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν από το θέρετρο και θα πρέπει να μείνουν καραντίνα για έως και 10 ημέρες όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους”.

Ο ΠΡΟΤΟΥΡ
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), που διευθύνεται από τους Αλέξανδρο Κολιάδη, πρόεδρο και Μανώλη Μαρκόπουλο εκτελεστικό πρόεδρο και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με την στήριξη του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, έχουν προχωρήσει σε προγράμματα συνδιαφήμισης με κορυφαίους ευρωπαϊκούς tour operators, μεταξύ των οποίων και η Sunweb.

Μάλιστα ο κ. Κολιάδης, με δήλωσή του στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, αναφέρει τα εξής: “Είναι ένας οργανισμός που πρέπει να επαναλειτουργήσει και να δραστηριοποιείται. Έχουμε αποδείξει ότι όταν οδεύουμε συντεταγμένα όλοι οι φορείς έχουμε θετικά αποτελέσματα για το νησί μας. Κι αυτός παραμένει ο στόχος μας. Συναντήσαμε κάποιες μικρές δυσκολίες στα πρώτα μας βήματα αλλά η πεποίθησή μου είναι ότι θα καταφέρουμε να συμπορευτούμε για το καλό της Ρόδου.

Μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία Sunweb από την Ολλανδία, έχοντας λάβει το ‘πράσινο φως’ από την Ολλανδική κυβέρνηση θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό ταξίδι προς την Ρόδο στις 12 Απριλίου. Είναι ένας τρόπος ‘επανεκκίνησης’ του τουρισμού ώστε να μπούμε στους ρυθμούς της τουριστικής περιόδου. Εκτιμούμε ότι είναι μια σημαντική κίνηση από τους τουρ οπερέιτορς. Ήδη το πρώτο αεροπλάνο της TUI πήγε στη Μαγιόρκα –δίδοντας μία βοήθεια, έστω και ψυχολογική την οποία την χρειάζονται όλοι και ο τουριστικός προορισμός.

Το ίδιο θα συμβεί και με τη Ρόδο, αφού συμπεριλαμβάνεται στους πρώτους σε προτίμηση τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Πρέπει οι τουριστικοί πράκτορες να καταλάβουν ότι είμαστε μαζί τους σε αυτή την προσπάθεια. Είναι ένα παιχνίδι ‘win win’ δηλαδή να κερδίσουμε όλοι».

Σε ένα ασφαλές “μπαλόνι” διακοπών
Σε αυτόν το πιλοτικό πρόγραμμα, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα “μπαλόνι-φούσκα» στο πολυτελές θέρετρο Hotel Mitsis Grand Beach. Αυτό το θέρετρο θα είναι ανοιχτό αποκλειστικά στους παραθεριστές Sunweb και Transavia, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι επισκέπτες, εκτός από το προσωπικό του ξενοδοχείου. Όλες οι εγκαταστάσεις στο θέρετρο θα είναι ανοιχτές για να εξασφαλίσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών.

Mitsis Grand Beach
Εκτός από το σεβασμό των υφιστάμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, δεν θα επιτρέπεται στους παραθεριστές να εγκαταλείψουν το θέρετρο, καθ ‘όλη τη διάρκεια των διακοπών τους. Καθ ‘όλη τη διαδικασία κράτησης, καθώς και κατά τη διάρκεια, πριν και μετά τις διακοπές, όλοι οι ταξιδιώτες θα βρίσκονται σε στενή επαφή με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Sunweb. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν μια δοκιμή κορωνοϊού, πριν από τις διακοπές τους και να παρουσιάσουν μια αρνητική δοκιμή PCR κατά τον έλεγχο στο ξενοδοχείο. Πριν από το ταξίδι επιστροφής τους, θα γίνει και πάλι μια δοκιμή PCR στο ξενοδοχείο.

Εγγραφείτε στο πιλοτικό πρόγραμμα
Τα ενδιαφερόμενα άτομα που λαχταρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο, μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας www.sunweb.nl από την Τετάρτη 24 Μαρτίου, στις 18:00.

Με βάση όλες τις εγγραφές, η Sunweb θα επιλέξει τους 189 παραθεριστές που θα πληρούν τα κριτήρια που ορίζει η ολλανδική κυβέρνηση για την ομάδα-στόχο.

Αυτή η ομάδα-στόχος αποτελείται από διάφορες ηλικιακές ομάδες, εξαιρουμένων των υψηλού κινδύνου. Στη συνέχεια, οι επιλεγμένοι επισκέπτες θα επικοινωνήσουν προσωπικά μέσω της Sunweb μέσω τηλεφώνου για να συζητήσουν όλες τις πληροφορίες και τις οδηγίες.

Η επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος
Το πρόγραμμα αυτό θα θεωρηθεί επιτυχές, εάν ο αριθμός των λοιμώξεων είναι μηδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορούν απαραίτητα να χαλαρώσουν ως αποτέλεσμα ενός τόσο μικρού αριθμού. Αλλά είναι το πρώτο βήμα προς την επίτευξη αυτού. Η Sunweb αναφέρει ότι έχει εκπονήσει οδηγίες ασφαλείας για ολόκληρο το ταξίδι, οι οποίες έχουν εγκριθεί από την ολλανδική υπηρεσία δημόσιας υγείας, την RIVM.

Η κυβέρνηση μπορεί να “πατήσει” το κουμπί έκτακτης ανάγκης ανά πάσα στιγμή, εάν υπάρχουν εξαιρετικά υψηλοί αριθμοί μολύνσεων ή σημάδια ανησυχητικών μεταλλάξεων στον προορισμό. Τότε οι πιλοτικές αυτές διακοπές θα ακυρωθούν. Ο πιλότος διακοπών Sunweb και Transavia, αξιολογείται από ανεξάρτητο φορέα.

Το SUNWEB GROUP
Το Sunweb Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην Ευρώπη με κύκλο εργασιών άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από πολλές μάρκες που λειτουργούν σε επτά διεθνείς αγορές: Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία.

Η Sunweb είναι η πιο γνωστή μάρκα του ομίλου. Η Sunweb είναι ο κορυφαίος διαδικτυακός πάροχος πακέτων διακοπών σε προορισμούς για ηλιοθεραπεία και χειμερινά σπορ.

Η Sunweb Group απασχολεί περίπου 500 άτομα και στέλνει περισσότερους από 400 ξεναγούς και διευθυντές περιοχών σε διάφορους προορισμούς διακοπών για να υποστηρίξει τους πελάτες της.

Το Sunweb Group έχει πανευρωπαϊκή ταυτότητα με επιχειρήσεις ταξιδιωτικών πρακτορείων στη Ζυρίχη (κεντρικά γραφεία), στο Ρότερνταμ (back-office), στη Girona (ανάπτυξη λογισμικού και διαδικτύου) και σε πολλά γραφεία στην Ευρώπη. Ο συνδυασμός ενός συγκεντρωτικού οργανισμού, μοναδικού περιεχομένου με αυτοεξυπηρέτηση και ενός ισχυρού διαδικτυακού επιχειρηματικού μοντέλου, είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από ένα εκατομμύριο ικανοποιημένους πελάτες για τον Όμιλο Sunweb κάθε χρόνο. Η Sunweb Group εξαγοράστηκε από την Triton Fund V τον Φεβρουάριο του 2019.

money-tourism.gr