ΡΟΔΟΣ: Προσδοκίες από την αγορά της Ινδίας – Εκπρόσωποι της Thomas cook με Δ.Ρ. κ ΠΡΟΤΟΥΡ

Share

 

Με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή για ταξίδια αναψυχής σε ξένες χώρες Ben Shinde της Thomas Cook και την εκπρόσωπο της Travel Factory κα Νικολέτα Βασσιλειάδου είχαν χτες συνάντηση στο Δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς και ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της Thomas Cook, η Ρόδος καθίσταται ένας ελκυστικός προορισμός για τους Ινδούς επισκέπτες, που ταξιδεύουν πολύ και έχουν πολλά ενδιαφέροντα –πέραν του ήλιου και της θάλασσας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Ρόδο. Ήρθαμε για να δούμε το νησί και είχαμε μια συνάντηση με τους κ.κ. Ταρασλιά και Τσιλιγκίρη. Το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για εμάς (αναφορικά με την ταξιδιωτική βιομηχανία της Ινδίας) αφού αναπτύξαμε πολλές συνεργασίες, μεταξύ αυτών και η Ρόδος. Προς το παρόν αν και ήρθαν μικρά γκρουπ των 50 ατόμων, είδαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ανταπόκριση για να μείνουν στο νησί και μάλιστα με πολύ καλές τιμές (τρεις διανυκτερεύσεις 685 ευρώ περίπου). Αισιοδοξούμε ότι από το 2024 και μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχουμε τουλάχιστον 50.000 πελάτες που θα ταξιδεύουν προς τη Ρόδο. Είναι πολύ όμορφη πόλη, οι κάτοικοι είναι πολύ φιλόξενοι και η νοοτροπία τους είναι παρόμοια με των Ινδών».

Από την πλευρά του, ο κ. Ταρασλιάς υπογράμμισε τα εξής:
«Συναντήσαμε σήμερα την αντιπροσωπεία από την Ινδία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία που πραγματοποιούν εκδρομές σε όλο τον κόσμο. Η στόχευση την οποί θέσαμε σαν δημοτική αρχή, ο Δήμος Ρόδου μαζί με τον ΠΡΟΤΟΥΡ είναι να επεκταθούμε σε νέες αγορές. Μία από αυτές είναι η Ινδία, με την οποία ξεκινήσαμε μέσα στο 2023, με απτά αποτελέσματα. Τουλάχιστον 1000 Ινδοί επέλεξαν να έρθουν στην Ρόδο φέτος, κάτι που θεωρείται επίτευγμα αφού αυτός ο προορισμός, δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό τους. Σε αυτή τη συνάντηση, θέσαμε τις βάσεις για μια πραγματικά πολύ σημαντική παρουσία των Ινδών τουριστών στην Ρόδο, αφού συνδυάζουν διακοπές σε πολλές χώρες και σε πολλές περιοχές. Επιπλέον, στο πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνουν την Ρόδο από το 2024 και για την επόμενη πενταετία. Εμείς είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση μιας και το νησί μας, ικανοποιεί τις ανάγκες που θέτουν οι Ινδοί για ταξίδια στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι η δουλειά που κάνουμε για νέες αγορές, αποδίδει».

Μιλώντας η κα Βασσιλειάδου, υπογράμμισε: «Οι Ινδοί επιλέγουν την Ρόδο επειδή δεν είναι οι τουρίστες του ήλιου και της θάλασσας. Θέλουν να δουν πολλά αξιοθέατα, να κάνουν εκδρομές, να δοκιμάσουν τα τοπικά φαγητά και να δουν κι άλλα νησιά όπως η Σύμη και η Χάλκη. Ήδη έχουμε φέρει 1000 τουρίστες από Ινδία, ενώ για το 2024 έχουμε 3000 κρατήσεις (μέχρι αυτή την ώρα). Συνεπώς, είμαστε πολύ αισιόδοξοι» -και εξήρε τον επαγγελματισμό που επικρατεί στη Ρόδο από τους φορείς και τους εκπροσώπους του τουρισμού.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Thomas Cook υπογράμμισε πως τον Φεβρουάριο θα γίνει μια μεγάλη διεθνής τουριστική έκθεση στο Μουμπάι όπου υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει και η Ρόδος ενώ ακολουθεί και μία έκθεση στο Νέο Δελχί.

(δημοσιεύτηκε: εφημερίδα ‘δημοκρατική’)