ΡΟΔΟΣ: Τιμήθηκε η επέτειος των 76 χρόνων από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Share

Τιμήθηκε την Κυριακή 9 Μαϊου 2021, η επέτειος των 76 χρόνων απο το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην Ρόδο, την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης -Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά την καθιερωμένη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέση και κατάθεση στεφάνων στον Βωμό της Πατρίδας. Ο κ. Χρυσουλάκης δήλωσε τα εξής:

«Είχα τη τιμή να εκπροσωπήσω την Ελληνική Κυβέρνηση στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 76 χρόνων απο το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συμμετέχοντας στη Δοξολογία, στην επιμνημόσυνη δέηση και καταθέτοντας στεϕάνι στη μνήμη των ηρώων που με το αίμα τους χάραξαν τον δρόμο προς την Ελευθερία.

H 8η του Μάη του 1945 έμεινε στην ιστορία ως η ημέρα της νίκης, με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στον Ρωσικό στρατό. Ο ρόλος της Ελλάδας στην αίσια έκβαση του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου είναι αδιαμϕισβήτητος με την ήττα των Ιταλών στο αλβανικό μέτωπο, με την ηρωική μάχη της Κρήτης, αλλά και με την νευραλγική συνεργασία Ελληνικών και Βρετανικών δυνάμεων.

Ας εκϕράσουμε σήμερα, ξανά, την αιώνια ευγνωμοσύνη σε εκείνους που με απαράμιλλο ηρωισμό, πατριωτισμό και αυτοθυσία, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην θηριώδη πολεμική μηχανή της ναζιστικής Γερμανίας και έκαναν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία να θριαμβεύσει απέναντι στο σκοτάδι του ναζισμού.

Ας γίνει αυτή η μέρα ευκαιρία υπενθύμισης για το ποιες είναι οι αξίες πίσω από τις οποίες πρέπει να συνταχθούμε όλοι, ώστε να αποσοβηθεί κάθε ενδεχόμενο επανάληψης ενός από τα πλέον ζοϕερά κεϕάλαια της σύγχρονης ιστορίας». / dimokratiki