ΡΟΔΟΣ: Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα ρεκόρ οι αφίξεις – Ο καλύτερος Ιούλιος όλων των εποχών

Share

Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα ρεκόρ οι αφίξεις στο νησί της Ρόδου! Με αύξηση έως και 15% στις τουριστικές αφίξεις αναμένεται να κλείσει ο Ιούλιος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο καλύτερος Ιούλιος όλων των εποχών. Τον Ιούλιο του 2019 ο προορισμός είχε δεχθεί περίπου 473.000 αλλοδαπούς επισκέπτες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τοπικών τουριστικών παραγόντων οι τουριστικές αφίξεις τον φετινό Ιούλιο θα κυμανθούν γύρω στις 540.000.

Σημειώνεται ότι το περασμένο, ήταν το δεύτερο καλύτερο Σαββατοκύριακο του μηνός Ιουλίου (το πρώτο ήταν στις 2 και 3 Ιουλίου 2022) οπότε όπου είχαν πραγματοποιηθεί 248 πτήσεις τσάρτερ.

Οι αγορές που διακινήθηκαν το Σ/Κ ήταν οι εξής: ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΙΣΡΑΗΛ, ΑΥΣΤΡΙΑ και ΕΛΒΕΤΙΑ.

ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ 1,5ΕΚ. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! 

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδονται στην δημοσιότητα τακτικά, από τις αρχές Ιουνίου (μόνον στον διεθνή αερολιμένα Ρόδου) είχαμε:  

-ΣΥΝΟΛΟ ΠΤΗΣΕΩΝ = 9.824 

-ΔΙΑΚΙΝΗΘΕΝΤΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ = 1.406.737 

Όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η Ρόδος μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας αφενός πολύ μεγάλη κίνηση στις αφίξεις (σε αεροδρόμιο και κρουαζιέρα) αφετέρου πολύ υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, καταλύματα, Airbnb κ.λπ. θα μπορέσει φέτος να ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο σε αφίξεις (!)

Επιπλέον, θυμίζουμε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ρόδο εξελίχθηκε ως ακολούθως:  

-Το α’ Εξάμηνο του 2019 ήρθαν στην Ρόδο 72 Κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας  85.739 επιβάτες  

-Το α’ Εξάμηνο του 2022 ήρθαν στην Ρόδο 133  Κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας  103.432 επιβάτες  

Που μεταφράζεται σε αύξηση 20,6% σε επιβάτες και 84,7% στα Κρουαζιερόπλοια. 

δημοσιεύτηκε στην ‘δημοκρατική’ (dimokratiki .gr)