ΡΟΔΟΣ: Βελτιώνονται οι κρατήσεις – Το ‘ατομικό booking’ κινείται στα…. επίπεδα του 2019 (video)

Share

Βελτιώνεται σε καθημερινή βάση η κατάσταση με τις κρατήσεις για το νησί της Ρόδου, ενώ η εικόνα με τις αφίξεις δείχνει ήδη, τάσεις βελτίωσης.

Αυτό τόνισε, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Ταρασλιάς ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της κρουαζιέρας, με τις 300 περίπου προγραμματισμένες προσεγγίσεις για τη φετινή σεζόν στο λιμάνι της Ρόδου να δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας αφού θα ξεφύγουν σταδιακά από την επίσκεψη ‘φούσκα – bubble’.

Ειδικά για τα νεώτερα σχετικά με την τουριστική κίνηση, ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πως οι πτήσεις καταγράφουν ανοδική πορεία. Επιπλέον, η Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να επιτρέψει στους Βρετανούς τουρίστες που είναι εμβολιασμένοι, να μην χρειάζεται όταν επιστρέφουν από τις διακοπές τους, να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς από εδώ και πέρα, η οποία και θα καθορίσει την πορεία της τουριστικής σεζόν στο νησί μας».

Είπε ακόμη, ότι η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου συνεχίζει την καμπάνια επικοινωνίας του τουριστικού προϊόντος ενώ ήδη προχωρά η συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τουριστικό τομέα.

Ήδη μαζί με εκπροσώπους του τουρισμού από το Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα μικρών φιλμ, σε διάφορα μέρη, μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη για τα δικά τους πρακτορεία ενώ δόθηκαν και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια της Σλοβακίας. Μία τηλεοπτική εκπομπή γυρίστηκε για την ελληνόφωνη τηλεόραση του Λονδίνου ενώ συνεχίζονται οι επισκέψεις διαφόρων Bloggers στο νησί (από τις ΗΠΑ κ.λπ.)

«Στην Διεύθυνση Τουρισμού συνεχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ενισχύσουμε αυτές τις αποστολές με τους Bloggers παρέχοντάς τους, τις απαραίτητες εξυπηρετήσεις ώστε να περιηγηθούν στο νησί μας και να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις», ανέφερε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως την επόμενη Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, αναμένεται στο λιμάνι της Ρόδου ένα ολοκαίνουργιο, μεγάλο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Celebrity Apex: «Θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον καπετάνιο και θα προετοιμάσουμε την κατάλληλη υποδοχή. Το δρομολόγιο ξεκινά από τον Πειραιά, «πιάνει» Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο και έχει προορισμό την Κύπρο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ζήτηση που έχει η Ρόδος φέτος κι εδώ θέλω να σημειώσω πως, παρά τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας, οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων φέτος θα είναι περισσότερες ακόμη και από το 2019! Συνεπώς, είμαστε αισιόδοξοι», είπε ο κ. Ταρασλιάς.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αγορές, επισήμανε πως πέραν της Βρετανικής Αγοράς από την οποία όλοι έχουν προσδοκίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από άλλες αγορές με σημείο αιχμής την τελευταία εβδομάδα, όπου το ‘ατομικό booking’ (και όχι οι κρατήσεις μέσω των τουρ οπερέιτορ) έχει αυξηθεί στα…. επίπεδα του 2019!

«Αυτό δείχνει πως όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον με μεμονωμένο τρόπο και όχι μέσω των τουρ οπερέιτορ, μας δίνει πολύ μεγάλες ελπίδες. Ήδη οι κρατήσεις και οι πληρότητες, είναι τέτοιας μορφής –κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία! Εάν συνεχιστεί αυτό, θα μπορέσουν και τα ξενοδοχεία να έχουν καλύτερες πληρότητες και φυσικά, να κινηθεί η αγορά, η εστίαση και η τοπική οικονομία.

Εύχομαι να συνεχιστεί…», κατέληξε ο κ. Ταρασλιάς. /  Πηγή:www.dimokratiki.gr