ΡΩΣΙΑ: Σε δύο μήνες ετοιμάζεται ο «τουρισμός των εμβολίων» – Τι λέει το Κρεμλίνο

Share

Ο λεγόμενος «τουρισμός των εμβολίων», όταν οι ξένοι επισκέπτες της Ρωσίας θα είναι σε θέση (εφόσον το επιθυμούν) να λάβουν το εμβόλιο κατά του COVID-19 στη χώρα, μπορεί να ξεκινήσει σε έναν ή δύο μήνες και θα γίνει σύντομα, καθώς υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση. 

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη (SPIEF) την περασμένη εβδομάδα.

«Θα μπορούσε να είναι θέμα ενός ή δύο μηνών», είπε όταν ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει ο «τουρισμός των εμβολίων» στη Ρωσική Ομοσπονδία και πρόσθεσε ότι «θα οργανωθεί άμεσα, καθώς υπάρχει τεράστια ζήτηση».

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στη σύνοδο ολομέλειας του SPIEF ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εμβολιαστούν όσοι οι ξένοι επισκέπτες επιθυμούν με τα ρωσικά εμβόλια κατά του COVID-19.

Θυμίζουμε ότι η Ρωσία έχει ήδη τέσσερα εμβόλια, ενώ αναμένεται ένα ακόμη σε πιο light μορφή. Οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμοί και για τα κατοικία ζώα (!)
Με την πρόσφατη έγκριση στη Βραζιλία, το Sputnik V διατίθεται πλέον σε 67 χώρες.

με πληροφορίες από το Tass