Χρύσα Καραγιάννη: «Βγήκαμε πιο ενωμένοι από την κρίση» – Ολοταχώς για την ευρωκάλπη

Share

 

Η ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

«Βγήκαμε πιο ενωμένοι από την κρίση» δηλώνει για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ‘δημοκρατική’ η κα Χρύσα Καραγιάννη, με την ιδιότητά της ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Συντονιστικού της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου κα Χρύσα Καραγιάννη.

«Αξιολογώντας την βαρύτητα των προβλημάτων που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δεν μπορώ να μην ανησυχώ επειδή δίδεται υπερβολική βαρύτητα σε μια εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας. Από την άλλη, πρέπει να πούμε ότι περάσαμε μια… περιπέτεια. Το Συνέδριο ξεκίνησε με την προοπτική να συζητήσουμε όλες τις εξελίξεις και τις επόμενες κινήσεις, με σκοπό την ανασυγκρότηση, την πορεία προς τις ευρωεκλογές και αντί αυτού, αναγκαστήκαμε να συζητάμε για μια αυτοκαταστροφική τάση, την οποία όμως, το σώμα του Συνεδρίου, απέτρεψε.

Όλο αυτό, ξεκίνησε από την τοποθέτηση του πρώην προέδρου μας, του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος (με το δίκιο του) ήταν προβληματισμένος αλλά, μας έδωσε την δυνατότητα, να αποβάλλουμε την υποκρισία και ξεκαθαρίστηκαν όλα. Συνεπώς, η ‘επόμενη μέρα’ μάς βρίσκει ενωμένους, με στόχο τις ευρωεκλογές που δεν είναι πολύ μακριά! Το σχόλιό μου είναι ότι ερχόμαστε δυνατοί, αισιόδοξοι, ενωμένοι να δούμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και των συμπολιτών μας και να δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα αιτήματα τους».

Κληθείσα να σχολιάσει την στάση του προέδρου, κ. Στέφανου Κασσελάκη και την συνεχή υπονόμευση που υφίσταται από την ημέρα που εκλέχθηκε στην προεδρία, η κα Καραγιάννη, ήταν κατηγορηματική:

«Πράγματι, φαίνεται η τάση υπονόμευσης στο πρόσωπο του προέδρου, εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιους που είχαν μάθει σε άλλους ρυθμούς και νοοτροπίες –αυτές που οδήγησαν και στην απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλά μας. Μπορεί μέσα σε τέσσερις μήνες από την εκλογή του στην προεδρία, να μην έγιναν όλα σωστά, όμως ο πρόεδρος δουλεύει πολύ σκληρά για το κόμμα. Πάντως, το μήνυμα το έλαβαν όλοι και ξέρουμε ότι απαιτείται χρόνος για να οργανωθούμε και να προχωρήσουμε. Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα γεφυρώσει τα χάσμα μέσω του εκτελεστικού γραφείου. Εμείς, σε τοπικό επίπεδο, θα οργανωθούμε, θα προχωρήσουμε σε εκλογή νέων κομματικών οργάνων, να ετοιμάσουμε κάποιες πολιτικές εκδηλώσεις, ομιλίες κ.λπ. μέχρι την κρίσιμη ευρωκάλπη».

(γράφτηκε: δημοκρατική)