Σάββας Διακοσταματίου: Ενδιαφέρομαι για την ηγεσία της παράταξης του Φώτη Χατζηδιάκου και για το Δήμο της Ρόδου

Share

Την επιθυμία του να ηγηθεί της παρατάξεως του κ. Φώτη Χατζηδιάκου και των παρατάξεων του  2010 του 2014 και του 2019 εξέφρασε  μιλώντας στον Sky σήμερα ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.

«Σαν παράταξη έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μια μάζωξη των μελών του 2010 του 2014 και του 2019. Μέσα από αυτή τη διαδικασία να καθορίσουμε τους στόχους μας και να υπάρξει και η διαδοχή του Φώτη Χατζηδιάκου που θα είναι υποψήφιος βουλευτής . Η παράταξη υπάρχει. Είναι μεγάλη με 600 μέλη που θα αποφασίσουν για το μέλλον της και θα εκλέξουν το νέο επικεφαλής που φιλοδοξώ να είμαι εγώ. Ενδιαφέρομαι για  την ηγεσία της παράταξης και το Δήμο της Ρόδου. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σαν πόλη νησί», δήλωσε στον (Ρ/Σ) Skyrodos 100,8 o κ. Διακοσταματίου.

Ο κ. Διακοσταματίου εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την παράταξη του κ.  Φώτη Χατζηδιάκου στο να αποχωρήσει από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

«Τον Απρίλιο του 2022 η δημοτική αρχή είχε φέρει ένα θέμα  με το οποίο περιόριζε για ένα χρόνο τις ανανεώσεις  των συμβάσεων με τη λογική  ότι επίκειται μεγάλος διαγωνισμός  για τις ιαματικές πηγές. Προκειμένου  αυτός που θα έβγανε από το διαγωνισμό για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με τις υπάρχουσες συμβάσεις εντός του μνημείου κρίθηκε ότι πρέπει  να έχουν ενός έτους διάρκεια οι συμβάσεις που συνάπτει. Τον Απρίλιο το ψηφίσαμε  και εμείς. Πριν συμπληρωθούν έξι μήνες όμως  εξ αίφνης έφεραν την άρση των περιορισμών και την εξουσιοδότηση της ΔΕΡΜ ΑΕ να επεκτείνει το συμβόλαιο του επιχειρηματία για 12 χρόνια.  Αυτό σας φαίνεται λογικό; Η πιο απλή απάντηση θα ήταν να του πούμε ότι αφού υπάρχει διαγωνισμός, δεν συζητείται η αίτηση του», είπε ο κ. Διακοσταματίου.

«Όταν το συζητάς το πιο πιθανό είναι να  δώσεις  στον επενδυτή 12ετή παράταση. Ποιος θα έρθει μετά να επενδύσει στο μνημείο;» είπε ο κ. Διακοσταματίου.

Σε ερώτηση για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής δήλωσε:

«Είμαστε ένα χρόνο πριν από τις εκλογές. Είναι ορατό πως η πόλη χρειάζεται ανανέωση. Πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Να είναι καθαρή για όλους μας. Να έχει καλά πεζοδρόμια. Πρέπει να δούμε τις γειτονιές και τα χωριά της Ρόδου. Αυτό θέλει συστηματική δουλειά και επιχειρησιακό σχέδιο που δεν έγινε ποτέ από τη δημοτική αρχή αν και το απαιτεί ο νόμος. Χρειάζεται σχεδιασμός στην πράξη».

Σε ερώτηση για το που επικεντρώνονται τα προβλήματα σε ότι αφορά τα τοπικά συμβούλια είπε:

«Δεν υπηρετούνται τα αυτονόητα. Η καθαριότητα, ο φωτισμός, η αγροτική οδοποιία, η άρδευση των κτημάτων.  Σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και με  τοπικά σχέδια που θα συναποφασιστούν θα πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση. Οι πρόεδροι  δεν  μπορούν να υπηρετήσουν την καθημερινότητα  εξαιτίας του συστήματος και γιατί δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Η δική μου γνώμη λέει πως πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα του Δήμου. Αυτό για να γίνει πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο συμφωνημένο.  Αν δεν γίνει αυτό τα πάντα θα είναι καταδικασμένα»

Αναφέρθηκε ο κ. Διακοσταματίου  και στις ανάγκες που υπάρχουν ανά  περιοχή όπως η Ιαλυσός, τ’ Αφάντου, ο Αρχάγγελος.

«Μετά είναι η Λίνδος όπου πρέπει να δοθεί λύση στην ύδρευση της περιοχής. Επίσης και  στη Νότια Ρόδο πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα του νερού», είπε.

Ο κ. Διακοσταματίου με αφορμή την τροποποίηση του προϋπολογισμού ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν φέτος οι απαλλοτριώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Κρεμαστή.

«Το κέντρο της Ρόδου χρειάζεται ανανέωση.  Χρειάζεται τοπικό σχέδιο για κάθε περιοχή του νησιού», είπε. / πηγή: skyrodos.gr