Σάββας Διακοσταματίου και Μανώλης Σαββής διεκδικούν την αρχηγία νέας παράταξης για το Δήμο Ρόδου

Share

Ολοκληρώθηκε χτες (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου) η κοινή συνεδρίαση των παρατάξεων των κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Olympic Palace.

Η  συνέλευση  όπως αναφέρθηκε τουλάχιστον,  πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σε αυτή  έλαβαν  μέρος  157 μέλη. Μέχρι το τέλος έμειναν  117 άτομα.

Στην συνέλευση έλαβαν μέρος αυτοδιοικητικοί που είχαν θέσεις ευθύνης στο δήμο Ρόδου και στελέχη που ήταν εκτός. Κάποια άλλα στελέχη που δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος ενημερώνονταν διαρκώς τηλεφωνικά.

Στη διάρκεια της διαδικασίας ο κ. Βαγγέλης Μανδρακός δήλωσε πως δεν θα  διεκδικήσει την αρχηγία.

Ωστόσο θα είναι ο πρόεδρος της  Οργανωτικής  Επιτροπής της νέας παράταξης  που θα προχωρήσει τις διαδικασίες από εδώ και στο εξής.

Επίσης οι κύριοι Σάββας Διακοσταματίου και Μανώλης Σαββής δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι επικεφαλής της νέας παράταξης. Και οι δύο τοποθετήθηκαν προς τα μέλη και ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τον τρόπο που σκέπτονται να προχωρήσουν  και να οδηγήσουν τη νέα παράταξη προς τις εκλογές.

Η επιλογή του αρχηγού νέας παράταξης  θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου με εκλογές μεταξύ των μελών. Πριν από τις εκλογές όμως θα γίνει δημοσκόπηση για τους δύο υποψήφιους.

Στόχος  είναι να δημιουργηθεί μια νέα παράταξη  από τους δύο συνδυασμούς των κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά.

Θα σταθμιστούν τα αποτελέσματα και των δύο διαδικασιών και θα αναδειχθεί ο επικεφαλής  που θα οδηγήσει τη νέα παράταξη στις εκλογές και θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου.

Στη έναρξη της διαδικασίας ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ  στις εθνικές εκλογές.

Έκανε απολογισμό του έργου  και της  πορεία του  στα τρία χρόνια που πέρασαν από τις  προηγούμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης  και άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Ρόδου.

Όλοι πάντως δηλώνουν ικανοποιημένοι για τον τρόπο που εξελίχθηκε η διαδικασία σήμερα  ενώ το κλίμα ήταν ενωτικό. / πηγή: skyrodos