Σε εκκρεμότητα η αξιοποίηση του πάρκου «ΘΕΡΜΑΙ» (φωτορεπορτάζ)

Share

Παράταση για… αργότερα πήρε η αξιοποίηση του πάρκου «ΘΕΡΜΑΙ» μετά τις αλλεπάλληλες περιπέτειες και τις νομικές διαφορές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το πιο κεντρικό πάρκο στην πόλη της Ρόδου που σε άλλες εποχές ήταν ένα πανέμορφο, σημείο αναφοράς για διασκέδαση μετά από την πλήρη εγκατάλειψη, πέρασε στα χέρια ιδιώτη, ο οποίος ενώ το αξιοποίησε για αρκετά χρόνια, τελικά έφυγε ξαφνικά αφήνοντας ένα αρκετά μεγάλο χρέος στα ταμεία του Δήμο Ρόδου.

Η πρόταση της προηγούμενης δημοτικής αρχής Ρόδου (το 2018 όταν το δημοτικό ακίνητο επιφανείας 4.600 τ.μ γνωστό ως πάρκο ‘’ΘΕΡΜΑΙ’’, το παραχώρησε η ΡΟΔΩΝ Α.Ε. στη ΔΕΡΜ Α.Ε.) ήταν να αξιοποιηθεί σαν Πολιτιστικό Πάρκο στο κέντρο της πόλης, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς την Ροδιακή Έπαυλη. Κάποια στιγμή ακούστηκε και μία πρόταση, στο πάνω διάζωμα να μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ρόδου και στον κάτω χώρο να γίνει ένας πολιτιστικός χώρος, το Μουσείο Παραδοσιακής Τέχνης της Ρόδου ή κάτι σαν αναψυκτήριο.

 

Εντωμεταξύ, όσες παρεμβάσεις κι αν έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν πρόσφεραν τίποτε στη λειτουργικότητα και στην καλή οργάνωση του χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, το άλλοτε ιστορικό αυτό πάρκο, δεν μπορεί παρά να λειτουργεί μόνον για πολιτιστικούς λόγους, με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Το πάρκο αυτό όσο κι αν φαίνεται παράξενο, συνεχίζει να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δασών και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις παρά μόνον για να χρησιμοποιηθεί ως ανοιχτός πολυχώρος.

Στο παρελθόν, ειπωθεί ότι έπρεπε να συνταχθεί μία μελέτη ακολουθώντας όσα προβλέπει το σχέδιο πόλεως, αλλά οι εργασίες ανάπλασης δεν προχώρησαν ποτέ και έτσι σήμερα το πάρκο παρουσιάζει αυτή την εικόνα εγκατάλειψης που δεν τιμά καθόλου την Ρόδο, τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Να σημειωθεί όμως, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, έχει πάρα πολλές πολεοδομικές αλλά και νομικές εκκρεμότητες, με συνέπεια να μην μπορεί να αξιοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει μέχρι και πριν λίγο καιρό ο νυν πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. Γιάννης Ιατρίδης, αναμένονται απαντήσεις από τις υπηρεσίες Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου και εφόσον εγκριθούν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Το θέμα και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη μέχρι τώρα. / πηγή: 12vima