Σε εξέλιξη δημοσκοπήσεις για το Δήμο Ρόδου – Ποιοι θα τερματίσουν στις 31 Αυγούστου 2023;

Share

Κυλιόμενες δημοσκοπήσεις για το Δήμο Ρόδου είναι σε εξέλιξη και αυτή την περίοδο περιλαμβάνοντας τα ονόματα των υποψηφίων που έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για τον Δημαρχιακό Θώκο. Όλοι πάντως, εργάζονται ακούραστα για να κλείσουν συνδυασμούς που είναι μια επίπονη προσπάθεια αφού απαιτούνται περίπου 500 άτομα για τον καθένα!!! 

Με το βλέμμα στην καταληκτική προθεσμία που είναι η 31η Αυγούστου, βρίσκονται οι επικεφαλής των παρατάξεων, οπότε πρέπει και να κατατεθούν όλοι οι συνδυασμοί. Τα σενάρια κάνουν λόγο για συμπράξεις από τώρα, γιατί είναι πολύ δύσκολο να κλείσουν με τόσα πολλά ονόματα, σε ένα δύσκολα διαμορφωμένο τοπίο τόσο πολιτικά, όσο και συγκυριακά. 

Ποια είναι τα συν και τα πλην των υποψηφίων όμως; Όπως πολύ εύστοχα γράφει σε ανάλυσή της η ‘δημοκρατική’:

“Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και εκ νέου υποψήφιος, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει υποψηφίους και προτίθεται να το κάνει όταν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Βρίσκεται αντιμέτωπος όχι με την αδυναμία συγκρότησης πλήρους ψηφοδελτίου, όπως οι ανθυποψήφιοι του, αλλά με τις αυξημένες προσδοκίες, που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει στους πολίτες.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με την υγειονομική κρίση και ταυτόχρονα την οικονομική κρίση και επιπλέον με τα προβλήματα στην καθημερινότητα που προκλήθηκαν κυρίως στην καθαριότητα. Άλλοθι όμως δεν του αναγνωρίζεται από το εκλογικό σώμα και το κύριο μειονέκτημα της υποψηφιότητάς του είναι το ίδιο το «μότο» του προεκλογικού του αγώνα το 2019: «Για μια Ρόδο που λάμπει».

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν πρόκειται για «φρούδα ελπίδα» ή για «κούφια προεκλογική δέσμευση» του κ. Αντώνη Καμπουράκη αλλά για στόχο που επιμένει να προτάσσει προς υλοποίηση και στις νέες εκλογές. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας πλαίσιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων πρόσφατα, επιδιώκει πλέον να υλοποιήσει τον στόχο αυτό με την ταυτόχρονη δρομολόγηση των διαδικασιών για την διαχείριση του πρασίνου.

-Ο κ. Σάββας Διακοσταματίου, δείχνει μια δυναμική έναντι των υπολοίπων νέων υποψηφίων με την ανακοίνωση των ονομάτων του συνδυασμού του. Σε αντίθεση με άλλα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν ο συνδυασμός του περιλαμβάνει άτομα με μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Ο κ. Ιωάννης Φλεβάρης παρά τις δημόσιες ανακοινώσεις του για την παρουσίαση των 100 πρώτων υποψηφίων του κάτι τέτοιο δεν υπήρξε. Και οι δύο όμως, Διακοσταματίου και Φλεβάρης, έχουν ανοίξει τον διάλογο των συμπράξεων και της συνένωσης δυνάμεων, φαίνεται να έχουν βρει σημεία ταύτισης με τον δήμαρχο και μένει να διαπιστωθεί αν θα οδηγήσουν σε κοινή κάθοδο τους στις εκλογές.

-Ο κ. Βαϊος Καλοπήτας, κινείται αθόρυβα στο τελευταίο διάστημα μετά από μια εντυπωσιακή αρχή. Βολιδοσκοπεί δε τις κινήσεις των υπολοίπων για να αποφασίσει αν θα συμπράξει με άλλο συνδυασμό ενώ στις συζητήσεις που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες κατέστησε σαφές ότι μόνο ένα σχήμα σύμπραξης 3 εκ των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου θα έχει ελπίδα έναντι του Αντώνη Καμπουράκη και απέκλεισε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

-Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, φαίνεται να εξακολουθεί να «ποντάρει» περισσότερο στην προσωπική του αναγνωρισιμότητα και λιγότερο σε αυτή του ψηφοδελτίου του. Οι υποψήφιοι που έχει ήδη ανακοινώσει, πέραν ελαχίστων περιπτώσεων, δεν προλαβαίνουν να αποκτήσουν την δυναμική που απαιτείται για να εξασφαλίσουν ψήφους στην παράταξη. Κινδυνεύει μάλιστα να εγκλωβιστεί από νωρίς στην εσωστρέφεια καθώς οι λιγότερο δημοφιλείς αντιλαμβάνονται ότι δύσκολα θα εξασφαλίσουν την εκλογή τους και θα εμπλακούν σε ένα προεκλογικό αγώνα για την εκλογή ελαχίστων περισσότερο προβεβλημένων.

-Ο κ. Νικόλαος Γερονικόλας, δείχνει να μην έχει πολιτικό προσανατολισμό και σαφή ιδεολογικό προσδιορισμό. Ο ίδιος δεν θα καταφέρει να καλλιεργήσει τον χαρακτήρα του υπερκομματικού υποψηφίου, λόγω των γνωστών πολιτικών του πεποιθήσεων και ο συνδυασμός του τείνει περισσότερο προς αριστερές πολιτικές.

Ταυτίζεται με την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον ενώ για να κρατήσει ισορροπίες στις «συνιστώσες» της παρατάξεώς του από την μια εμφανίζεται αλληλέγγυος σε δημόσια εκδήλωση της «Ομπρέλας» για την εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες και από την άλλη, μετά από καταγγελίες, αναγκάζεται να δηλώσει δημόσια ότι αποσύρει πινακίδα, που περιόριζε το δικαίωμα αυτό σε λουόμενους, σε ιδιωτικό χώρο στην θαλάσσια περιοχή έναντι του ξενοδοχείου συμφερόντων του. Το ψηφοδέλτιο του, δε, είναι ανάλογο αυτό του κ. Κολιάδη”. (https://www.dimokratiki.gr/13-08-2023/dimos-rodou-psifodeltia-chamilon-prosdokion/)

Συνεπώς, ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας, δεν θα κάνουν… διακοπές. Κι αυτό γιατί έχουν σαν προτεραιότητα τον προεκλογικό αγώνα, ενόψει των εκλογών της 8ης του Οκτώβρη. Ποιοι θα τερματίσουν στις 31 Αυγούστου 2023 και με πόσους υποψήφιους, θα το δούμε σύντομα. 

Καλή Παναγιά! / news-politics