Σε κινητικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Δωδεκάνησα – Θα γίνει Αναπτυξιακό Συνέδριο με συμμετοχή του Πορέδρου

Share

 

ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ / ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Με το βλέμμα στραμμένο τις διεργασίες του κόμματος μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προετοιμάζεται και σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απόφαση του προέδρου, κ. Στέφανου Κασσελάκη προβλέπει τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024 ενώ η Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να συνεδριάσει στις 11-12 Νοεμβρίου 2023.

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμπεριλαμβάνει πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου, τη διοργάνωση αναπτυξιακών συνεδρίων στις 13 περιφέρειες της χώρας που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο, με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες και να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει το «παρών» και στα 13 περιφερειακά συνέδρια ενώ επεσήμανε ότι το κόμμα θα ασχοληθεί το επόμενο διάστημα, ταυτόχρονα, με συγκεκριμένες θεματικές όπως η ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, η στέγη, τα κόκκινα δάνεια, η πρωτογενής παραγωγή, το ευρωπαϊκό όραμα κ.ά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ
Κληθείς από την ‘δ’ να σχολιάσει τις εξελίξεις μετά τις σχετικές αποφάσεις αλλά και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του κόμματος, κ. Αντώνης Αποστολίδης, προανήγγειλε την διοργάνωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού συνεδρίου που θα γίνει (το πιθανότερο) στην Ρόδο και με την παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η εισήγηση προβλέπει την διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος 23-25 Φλεβάρη 2024, ενώ στις 11-12 Νοεμβρίου θα γίνει η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα οριστικοποιηθεί ο οδικός χάρτης και θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Επιπρόσθετα, θα ξεκινήσει ο προ-συνεδριακός διάλογος με ορίζοντα το συνέδριο, ενώ ταυτόχρονα, θα οργανωθούν αναπτυξιακά συνέδρια ανά περιφέρεια (όπως είχαν γίνει και το 2018 επί θητείας Αλ.Τσίπρα) με πλούσια θεματολογία. Σε κάθε περίπτωση, θα προηγηθεί διάλογος και επαφές με όλους τους τοπικούς φορείς, για παραγωγή θέσεων και προτάσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της περιοχής μας, θα προτάξει τα ζητήματα των νησιών με σημείο αιχμής τη νησιωτικότητα, την Υγεία, τις συγκοινωνίες, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, την ακρίβεια, τα εργασιακά, τον τουρισμό και το ενεργειακό.

Κληθείς από την ‘δ’ να σχολιάσει το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα αυτή την περίοδο –μετά το πέρας των εσωκομματικών εκλογών αλλά και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Αποστολίδης απάντησε κατηγορηματικά:

«Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε και την αυτοκριτική μας, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το αποτέλεσμα για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μας ικανοποιεί, καθώς τα Δωδεκάνησα στήριξαν με πολύ ισχυρή πλειοψηφία τον νυν πρόεδρο κ. Στέφανο Κασσελάκη, δίνοντάς του το 70% περίπου –από τα πιο υψηλά ποσοστά που καταγράφτηκαν πανελλαδικά. Επιπλέον, σημειώθηκε ανανέωση προσώπων και αύξηση μελών σε τοπικό επίπεδο –σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν αφού ξεπέρασαν τα 3.500 μέλη.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Αφενός, ο αριθμός είναι κοντά στα ποσοστά του κόμματος (αν σκεφτεί κανείς ότι στις Κυκλάδες δεν πήγαμε τόσο καλά όσο στα Δωδεκάνησα), αφετέρου επειδή η διαδικασία έγινε με λιγοστούς πόρους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όσοι εκλέγονται από εμάς αλλά και όσοι στηρίξαμε την προσπάθεια, θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο της ανάδειξης των ζητημάτων του τόπου κ των νησιών μας».

Αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέων εσωκομματικών οργάνων, οι διεργασίες τοποθετούνται μετά το πέρας του συνεδρίου και (το πιο πιθανόν) μετά την διενέργεια των Ευρωεκλογών του Ιουνίου του 2024.

Τέλος να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των περιφερειακών συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στον δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου, θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία, με στόχο και την αναβάθμιση του i-syriza.

Πηγή: dimokratiki