Σε Λέρο και Λειψούς η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία

Share

Επίσκεψη στους Λειψούς θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, προκειμένου να δει από κοντά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου που όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί παράλληλα ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, ως χώρος μόνιμης φιλοξενίας για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία, καθώς και ως ερευνητικό κέντρο παράκτιας οικολογίας για ερευνητικές δραστηριότητες.

Το καινοτόμο αυτό έργο που στηρίζεται ενεργά και από τον Δήμο Λειψών υλοποιεί το το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην οικολογική θωράκιση του Αιγαίου. Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που συνδυάζει τη διαθεματική επιστημονική έρευνα με την αποτελεσματική δράση για την προστασία της βιοποικιλότητας και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων από το 1998.

Η  Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας θα συνοδεύεται από κυβερνητικούς παράγοντες της Ελλάδας και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πρεσβείας της Ισπανίας, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του πρωτοποριακού έργου για τα παγκόσμια δεδομένα, που αφορά στη δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου.

«Είναι τιμή μας που στους Λειψούς υλοποιείται ένα έργο – σταθμός για την οικολογία. Στόχος του Δήμου και των κατοίκων του είναι η υιοθέτηση ενός «πράσινου» τρόπου ζωής που θα αποτελέσει πρότυπο στο Αιγαίο, την Ελλάδα και ευρύτερα σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.