Σε «μετωπική» Χατζηδιάκος – Καμπουράκης: Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης

Share

Παρά το γεγονός πως διανύουμε το δεύτερο lockdown και οι συνεδριάσεις γίνονται μέσω τηλε-διασκέψεων, σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, οι δύο αντίπαλες παρατάξεις δεν χάνουν ευκαιρία για «επιθέσεις» εκατέρωθεν.

Πρώτος και καλύτερος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία «στολίζει» (κανονικά) τον τέως δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο με σκληρές φράσεις ενώ δεν χάνει ευκαιρία να του επιτεθεί ευθέως.

Βέβαια, τα βλέμματα είναι πάντα στραμμένα στην «μετωπική» σύγκρουση ανάμεσα στον «Τέως» και στον «Νυν» δηλαδή ανάμεσα στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο και στον διάδοχό του κ. Αντώνη Καμπουράκη, όπου η ένταση είναι πολύ ισχυρή και προκαλεί… σεισμικές δονήσεις (έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης!)

Στην τελευταία συνεδρίαση πάντως με αφορμή την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021, βγήκαν τα «μαχαίρια».

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» ήταν το σχόλιο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας που ζήτησε να αυξηθεί το ποσό που θα διατεθεί στους οικονομικά αδύναμους πολίτες και παρατήρησε ότι «ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει όλες τις ατέλειες και τις παθογένειες που είχαμε επισημάνει και πέρσι». Μάλιστα, ‘επιτέθηκε’ στον κ. Καμπουράκη κατηγορώντας τον για κατατμήσεις σε έργα και σε υπηρεσίες όπως η πολιτική προστασία και οι καθαρισμοί ρεμάτων καθώς και για την έλλειψη πόρων για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Πάντως, ο δήμαρχος Ρόδου στην δευτερολογία του, ξεκαθάρισε ότι «Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι προϋπολογισμός  ‘φαντασίας’ ή εικονικός. Ο προηγούμενος, ήταν εικονικός» ενώ μίλησε και για την κατάσταση με τον ιδιώτη στην καθαριότητα: «Από τον Γενάρη κι έπειτα φτάσαμε στον Ιούνιο, 10 μέρες μετά τον τακτικισμό της εταιρείας η οποία ήθελε να τα έχει όλα…» είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την υπόθεση. Φέτος δεν θα έχει πάρει κάποιος παραπάνω από όσα αξίζει. Δεν είμαι εδώ για να υπερασπίζομαι τον ιδιώτη αλλά για τα συμφέροντα των δημοτών της Ρόδου».

Εντωμεταξύ, η «κόντρα» συνεχίστηκε και εκτός αιθούσης, με δελτία Τύπου και ανακοινώσεις εκατέρωθεν.

Από το έργο «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» που περιέγραψε ο πρώην Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος στην ανακοίνωσή του, λείπει μόνο η φτώχεια, αφού φαίνεται στην περίπτωση του, η λατέρνα απέδωσε –ανέφερε ο κ. Καμπουράκης, για να του απαντήσει ο προκάτοχός του με μία μακροσκελή ανακοίνωση όπου μιλάει για χυδαιότητες για πριγκιπόπουλα και εμμονές κατηγορώντας τον για μεθόδους πολιτικής λασπολογίας, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης.

-Και με το νέο έτος εφόσον επιστρέψουμε όλοι μετά το lockdown (μαζί και οι εκπρόσωποι του Τύπου που μείναμε πλέον λιγοστοί) αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια επί των… εδράνων!

Προς το παρόν δεν διαφαίνεται καμία… κατάπαυση του πυρός, αφού μέχρι το τέλος του έτους ίσως να υπάρξει κι άλλη μια συνεδρίαση. / Π.Ντόκου