Σε «βαθύ κόκκινο» για 6η εβδομάδα η Κάλυμνος! – Ακόμη δύο απώλειες μετρά το νησί

Share

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην ενημέρωση του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς , παραμένει σε επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου η Κάλυμνος για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Αν η απόφαση αυτή αποτέλεσε έκπληξη την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή την εβδομάδα η έκπληξη ήταν διπλή διότι τα κρούσματα αυτό το δεκαπενθήμερο ήταν μειωμένα και τα αποτελέσματα ελέγχου των λυμάτων επίσης αρνητικά. Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, μετά και τη συσσωρευμένη κόπωση όλων σε ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο, λόγω των αυστηρών μέτρων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Ψυχραιμία, υπομονή και τήρηση των μέτρων για λίγο ακόμα, θα είναι η δική μας συμβουλή, διότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , τα ενεργά κρούσματα ήταν 22 μέχρι τη Δευτέρα , συν  9 νέα επιβεβαιωμένα αυτή την εβδομάδα, σύνολο 32. Αν υπολογίσουμε και αυτούς οι οποίοι εξήλθαν από την κατάσταση καραντίνας, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται γύρω στα 25. Ο αριθμός δεν είναι μικρός ,αν λάβει κανείς υπόψη του τον πληθυσμό, τη γεωγραφική κατανομή των κατοίκων, τον δείκτη θετικότητας κλπ. Πολύ πιθανόν λοιπόν αυτά τα στοιχεία να  οδήγησαν στην απόφαση να παραμείνει η Κάλυμνος για μία εβδομάδα ακόμη σε επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου.

Πάντως καλό θα είναι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους τοπικά. Είναι κάτι που οι πολίτες το έχουν ανάγκη και επίσης θα βάλει στη θέση τους τα πράγματα και δεν θα υπάρχουν περιθώρια για πάσης φύσεως σχόλια….

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα τα κρούσματα 24ώρου για την επικράτεια, όπου ανέρχονται  στα 1496, 707 οι διασωληνωμένοι, 53 οι θάνατοι.

Δυο συμπολίτες μας σε δυο 24ωρα έχασαν τη μάχη με τον covid-19
Μετά τον 74χρονο, ο οποίος έχασε την μάχη με τον covid 19 τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021, σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή και ένας 81χρονος συμπατριώτης μας. Και οι δυο είχαν διακομισθεί από τη μονάδα covid του Νοσοκομείου Καλύμνου όπου νοσηλεύονταν, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, με αεροδιακομιδή, με διαφορά ελάχιστων ημερών, διότι η κατάσταση της υγείας τους είχε επιδεινωθεί.

Πρόβλημα έχει προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη μεταφορά των σορών των δυο εκλιπόντων συμπολιτών μας, από την Κρήτη στην Κάλυμνο και οι οικογένειες έχουν προβεί σε νομικές ενέργειες ώστε να ξεπεραστεί. Δυστυχώς, με τον 81χρονο, μετράει έξι απώλειες από κορωνοϊό η Κάλυμνος.