Σε «βαθύ κόκκινο» για άλλη μία εβδομάδα η Κάλυμνος

Share

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην ενημέρωση του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει σε επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου η Κάλυμνος για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε διότι τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα είχαν μειωθεί σημαντικά. Προφανώς η πολιτική προστασία και ο ΕΟΔΥ λαμβάνουν υπόψη τους άλλες παραμέτρους για να πάρουν τις αποφάσεις τους, όπως τα ενεργά κρούσματα, τη διασπορά και τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων. Να συμπληρώσουμε ότι ισχύουν ειδικά μέτρα στη Λέρο, ενώ η Ρόδος κατάφερε να βγει από το «Βαθύ κόκκινο».

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, με σκοπό την «αποσυμπίεση» των πολιτών, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε τις αλλαγές στα μέτρα, λέγοντας πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από αύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε όλη την επικράτεια.

Επίσης, από Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής νυχιών, καθώς και οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ θα επιτρέπεται το ψάρεμα μόνο στην περιοχή που κατοικεί ο καθένας.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της κυβέρνησης για τη δωρεάν παροχή ενός self rapid test για κάθε πολίτη που διαθέτει ΑΜΚΑ, κάθε εβδομάδα, το οποίο θα μπορεί να κάνει ο ίδιος στο σπίτι και τόνισε ότι είναι αναγκαία η συστράτευση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων.

Να ενημερώσουμε κλείνοντας ότι στα 2.785 ανέρχονται τα νέα κρούσματα, 649 οι διασωληνωμένοι, 64 οι θάνατοι και 507 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. Έγιναν 52.850 τεστ το τελευταίο 24ωρο.

Ειρήνη Χαλκίτη