Σε υψηλά επίπεδα η κίνηση το περασμένο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου 2023

Share

Σε υψηλά επίπεδα καταγράφηκε η κίνηση το περασμένο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου 2023, στον διεθνή αερολιμένα ‘Διαγόρας’ της Ρόδου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα  ‘δημοκρατική’ :

-Συνολικά, είχαμε 270 αφίξεις πτήσεων που έφεραν στο νησί της Ρόδου, 44500 επιβάτες.

-Από αυτές τις αφίξεις, οι 245 ήταν αποκλειστικά από το εξωτερικό και οι επιβάτες ήταν 41600, τον αριθμό.

Σε σχέση με πέρσι, ο μήνας Ιούλιος παρουσιάζει μια αύξηση γύρω στο 2,5% (στις αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό.

Στην γενικότερη εικόνα των πτήσεων (συνολικά) καταγράφεται μια μικρή μείωση αλλά, με την πληρότητα των αεροσκαφών να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι.

Η καταγεγραμμένη αύξηση μόνον για το περασμένο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου 2023, στον διεθνή αερολιμένα ‘Διαγόρας’ της Ρόδου σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2022, ήταν 2,7%.

Σημειώνεται πως ο περασμένος Απρίλιος, ήταν ο μήνας που αποδείχθηκε ο καλύτερος όλων των εποχών, καθώς έσπασε τόσο το ρεκόρ του 2022 -όσο και το ρεκόρ του 2019 που μέχρι πέρσι θεωρούνταν η καλύτερη χρονιά- καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 23% έναντι του 2022 και 28,8% για το 2019 (!)

Επιπρόσθετα, από την 11η Μαρτίου μέχρι το τέλος Μαΐου έφτασαν στο νησί 485.000 αλλοδαποί τουρίστες.

Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου αλλά και ο Σεπτέμβριος, αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση από το αεροδρόμιο ‘Διαγόρας’ και φέτος. Οι τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου είναι αρκετά αισιόδοξοι με τα μέχρι τώρα στοιχεία αλλά και τα μηνύματα για τους επόμενους μήνες, καθώς αναμένουμε κίνηση τόσο από τις πτήσεις που δεν είναι απ ευθείας (με ενδιάμεσους σταθμούς) όσο και από την κρουαζιέρα, αλλά και από το λιμάνι. / δημοσιεύτηκε: dimokratiki