Σεξιστικό σχόλιο αντιπροέδρου σωματείου – Τον καθαίρεσαν από το ΕΚΡ

Share

Στην καθαίρεση του Τάσου Ψαρομπά από τη θέση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μετά τη χυδαία ανάρτησή του για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, προχωρά η διοίκηση.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Θανάσης Σταμούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, καταδίκασε την ανάρτηση, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το σωματείο.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος σε ανάρτησή του στο facebook καταφέρεται με άκρως χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον της δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη», που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Θέση για τη χυδαία ανάρτηση του αντιπροέδρου πήρε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Γιώργος Χότζογλου.
«Είναι εμετικού περιεχομένου η ανάρτηση. Την καταδικάζουμε απερίφραστα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και κάλεσε τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από όλες τις γυναίκες. / ert

Το θέμα ανέδειξαν με ανακοίνωσή τους τα μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ.κ. Μιχάλης Τσουρούτης και Τσαμπίκα Παττελάκη.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Τάσος Ψαρομπάς, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χλευάζει χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά εμετικές, αποκρουστικές εκφράσεις, την καταγγελία δημοσιογράφου ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό.

Ιδιαίτερα στο νησί μας, που είχαμε το βιασμό και τη στυγνή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και άλλων περιπτώσεων που έχουν καταγγελθεί, είναι ανεπίτρεπτο να εκφράζονται τέτοιες χυδαιότητες από οποιονδήποτε.

Πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από κάποιον που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ως μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που είναι πάνω από το 50% στον κλάδο μας. Ειδικά από τη στιγμή που μέσα στους ίδιους τους χώρους δουλειάς σε ξενοδοχεία και επισιτισμό οι γυναίκες συνάδελφοι έρχονται συνεχώς αντιμέτωπες με τέτοια φαινόμενα.

Το λιγότερο που έχει να κάνει η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι να καταδικάσει απερίφραστα αυτή τη στάση και να απαιτήσει την παραίτηση του συγκεκριμένου.

Μιχάλης Τσουρούτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Miramare

Τσαμπίκα Παττελάκη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Sheraton

Επιπλέον, η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη σεξιστική, χυδαία, αντισυνδικαλιστική και πάνω από όλα απάνθρωπη τοποθέτηση του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, ο οποίος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χλευάζει καταγγελία γυναίκας δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην Υπουργό.

Η Συνομοσπονδία έχει ξεκάθαρη θέση η οποία είναι διαχρονικά αδιαπραγμάτευτη. “Τα συνδικάτα είναι δίπλα στα θύματα βίας στους χώρους εργασίας – Καμία ανοχή στην παρενόχληση και τη βία στην εργασία”.

Την ώρα που η Συνομοσπονδία και με πρόσφατη ανακοίνωσή της ζητά από όλους επαγρύπνηση για τα περιστατικά βίας, διακρίσεων, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων με κάθε είδους μέσο και τρόπο, τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στους κόλπους μας.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μπορεί να καθαιρέθηκε άμεσα από το σωματείο του, δεν φτάνει όμως μόνον αυτό. Οφείλει δημόσια συγνώμη και μεταμέλεια για μία συμπεριφορά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται.

Για τη ΓΣΕΕ, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας όλων στην εργασία και στην κοινωνία, ήταν, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα.

Η Συνομοσπονδία ενημερώνει ότι το isotita@gsee.gr και οι Δομές δωρεάν πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr, Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis…/), είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στο ΣΕΠΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σχόλιο ‘κυκλοφόρησε’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά λόγω του σεξουαλικού καακραίου σεξιστικού περιεχομένου, δεν το αναδημοσιεύουμε.