Σημαντικό ιατρικό και σχολικό εξοπλισμό απέστειλε η ΓΓ του Πρωθυπουργού στην Τέλενδο (φωτος)

Share

Σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό για τους 30 κατοίκους της Τελένδου , όπως επίσης και σχολικό εξοπλισμό για το μοναδικό μαθητή του σχολείου του νησιού, απέστειλε η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, και παρελήφθησαν σήμερα από τον Έπαρχο της ΠΕ Καλύμνου, κ. Μανώλη Μουσελλή. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Πιο συγκεκριμένα στο Επαρχείο έφθασαν σήμερα, ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής και ένα φορείο, απολύτως απαραίτητα για τους κατοίκους που μένουν εκεί μόνιμα, μακριά από ιατρό και Νοσοκομείο και σύγχρονος εξοπλισμός, laptop, ηχεία, πίνακας και ψυγείο, για το σχολείο του ακριτικού νησιού.

Την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο Έπαρχος στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα στον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και τον κ. Αντώνη Οικονόμου μετά την παραλαβή του υλικού. Ο ίδιος θα επισκεφθεί την Τέλενδο και θα παραδώσει τον εξοπλισμό στους κατοίκους την Παρασκευή.

Η ενέργεια αυτή ήλθε άμεσα από το Μαξίμου, σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος που έθεσε ο κ. Μανώλη Μουσελλής στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου, όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την Κάλυμνο.

Η Περιφερειακή Αρχή, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της εκπαίδευσης έχει ένα διαρκές ενδιαφέρον το οποίο διαφαίνεται και μέσα από άλλες πράξεις, όπως την συνδρομή της όταν χρειάστηκε να καλυφθούν ανάγκες το διάστημα της πανδημίας, από την εξασφάλιση εξοπλισμού μικρών περιφερειακών ιατρείων, την αγορά ασθενοφόρων κ.α

Όσον αφορά τα σχολεία της Καλύμνου και τις ανάγκες που υπάρχουν, η Περιφέρεια εξασφάλισε από το 2020 ποσό 1 εκ ευρώ, για την συντήρηση και αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων . Πρόσφατα ξεκίνησαν και οι εργασίες για την μόνωση του παλιού διδακτηρίου του ιστορικού σχολείου της Χώρας Καλύμνου, στην Παναγία του Χωριού, μετά από ενέργειες του κ. Μουσελλή.

Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς μεγάλη μας ικανοποίηση παραλάβαμε σήμερα σημαντικό ιατρικό υλικό για το νησί της Τελένδου, που μας απεστάλη έπειτα από συνδρομή της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα κ. Δημητριάδη Γρηγόρη. Συγκεκριμένα πρόκειται για την παραλαβή αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και φορείου, τα οποία είναι απόλυτα αναγκαία για ένα μικρό και απομακρυσμένο νησί.

Ταυτόχρονα παραλάβαμε σύγχρονο εξοπλισμό (laptop, ηχεία, πίνακα μαρκαδόρου και ψυγείο) για το Δημοτικό Σχολείο της Τελένδου, ώστε ο μοναδικός μαθητής του νησιού να μην υπολείπεται κατά το δυνατόν σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες, από τους μαθητές των μεγάλων νησιών.

Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, που δείχνει ότι τα απομακρυσμένα νησιά τελικά δεν είναι ξεχασμένα. Θερμές ευχαριστίες και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνη Οικονόμου για τη συνεισφορά και τη συνδρομή του.