Σκληραίνει η «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ Φ.Χατζηδιάκου – Προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Share

Σκληραίνει η «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ Φώτη Χατζηδιάκου – Προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Σε νεώτερη ανακοινωσή μτου ο τέως δήμαρχος Ρόδου, απαντάει στον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης δίνοντας συνέχεια στον… πόλεμο ανακοινώσεων:

Είναι αρχή της παράταξης μας, να μη δίνει αξία σε «κύμβαλα αλαλάζοντα».

Επειδή είναι γνωστό το απύθμενο «πολιτικό θράσος» του ανδρός, ήταν αναμενόμενη και η ανερμάτιστη απάντησή του, στην προηγηθείσα ομόθυμη ανακοίνωση της παράταξης μας.
Η νέα φαιδρή ανακοίνωση και οι γελοίες διαψεύσεις του προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, δείχνουν το επίπεδο του ανδρός και δεν πείθουν κανένα από τους πρώην συναδέλφους του, οι οποίοι ακόμη και τώρα τον χλευάζουν για την δήλωση του, περί … «του τελευταίου της πόρτας». Το «mea culpa» του τέως δημάρχου, ήταν ότι τον εμπιστεύτηκε και μάλιστα δύο φορές.

Επί της ουσίας, σαν τελευταία απάντηση της παράταξής μας στις δύο δηλώσεις του, επισημαίνουμε ότι όφειλε να γνωρίζει πως:
-Η δήθεν οφειλή της ΔΕΣ ΡΟΔΑ προς το Υπουργείο Μεταφορών από το 2011 αφορά την ενίσχυση ασθενέστερων-προβληματικών Κ.Τ.Ε.Λ. που δεν έχουν σχέση με την δημοτική επιχείρηση. Γι’ αυτό η προηγούμενη διοίκηση είχε ζητήσει από το ΥΠ.ΕΣ. την απαλλαγή της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, όπως απαλλάχθηκαν ο Ο.Α.Σ.Ε. και ο ΕΣΕΛ και κακώς σήμερα έγινε διακανονισμός.
-Το δάνειο των 500.000€ προέρχεται από τον πρώην Δήμο Ροδίων, με τότε Πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ μη εκλεγέντα συνυποψήφιο του στην παράταξη Καμπουράκη. Το αυτονόητο που έπραξε ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Παρασκευάς ήταν να ζητήσει τον διακανονισμό πληρωμής του, μέσω αναχρηματοδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με λήψη νέου δανείου, που άλλωστε απαιτούσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που δεν ελήφθη ποτέ.
-Οι ασφαλιστικές οφειλές προς ΕΦΚΑ προέρχονται από τα αναδρομικά μισθοδοσιών προ του 2014, για τις οποίες όμως ασκήθηκε προσφυγή, αφού σε ανάλογη περίπτωση η ΔΕΣ ΡΟΔΑ δικαιώθηκε.
-Οι οφειλές των 2 εκατομμυρίων ευρώ προέρχονται από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις των Καποδιστριακών δήμων. Από αυτά η προηγούμενη διοίκηση πλήρωσε ήδη το 1 εκατομμύριο ευρώ στο Ι.Κ.Α. για ασφαλιστικές εισφορές πριν από το 2011.
-Τέλος, οι εργαζόμενοι που πλήρωνε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, που προσλήφθηκαν υποχρεωτικά εκ του νόμου για κοινωνικούς λόγους, από τις επιχειρήσεις των πρώην Καποδιστριακών δήμων. Τώρα απλώς τους απέσπασαν στο δήμο για μια 2ετία και θα επανέλθουν στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ.
Αυτά και για την ορθή και έγκυρη ενημέρωση των συνδημοτών μας. Όπως είναι αυτονόητο, δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθούμε με τον ανεπίδεκτο μαθήσεως πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, ακόμη και αν προκληθούμε, γιατί είναι αρχή της παράταξή μας να μη δίνει ποτέ αξία σε «κύμβαλα αλαλάζοντα».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της παράταξης Χατζηδιάκου όπου αναφέρονταν τα εξής:
κ. Τσίκκη, «κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Παρότι η παράταξη μας για λόγους αρχής, δεν συνηθίζει να απαντά σε πρώην μέλη-στελέχη της, που αυτομόλησαν στην παράταξη του κ.Καμπουράκη, αυτή τη φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση για αυτόν που (με επίκληση της ανδρικής του τιμής) «θα έκλεινε την πόρτα τελευταίος».

Κύριε Τσίκκη, αν τιμούσατε τις αντιμισθίες που παίρνατε, σαν Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ (2014-2017) και ως αντιδήμαρχος πληροφορικής κ.λπ. (2018-2019), και τώρα σαν Πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι, η δημοτική επιχείρηση ΔΕΣ ΡΟΔΑ καθόλη την πενταετία της προηγούμενης δημοτικής θητείας :

-Δεν έλαβε κανένα δάνειο από τραπεζικό οργανισμό.
-Δεν έλαβε καμία επιχορήγηση από τον Δήμο.
-Πλήρωσε 1.000.000€ στο ΙΚΑ για οφειλές έως το 2010 των συγχωνευθεισών κοινωφελών επιχειρήσεων των καποδιστριακών δήμων.
-Πλήρωσε 542.000€ με δικαστική απόφαση για αναδρομικά μισθών των εργαζομένων πριν το 2014.
-Εξόφλησε οφειλές άνω 400.000€ προμηθευτών προ του 2014.
-Αγόρασε 4 καινούρια λεωφορεία (2 μεγάλα, 2 μικρά).
-Αγόρασε 9 μεταχειρισμένα λεωφορεία.
-Αγόρασε και εγκατέστησε καινούργιο πλυντήριο λεωφορείων.
-Αντικατάστησε με εντελώς καινούργιες 65 στάσεις στη δυτική πλευρά.
-Εγκατέστησε το σύστημα τηλεματικών έξυπνων στάσεων.

Και όλα αυτά μόνο με έσοδα της επιχείρησης και την ορθολογική και συνετή διαχείριση του πρώην προέδρου της και συγχωριανού σας Δημητρίου Χρ. Παρασκευά, τον οποίο μπορείτε να συμβουλεύεστε ώστε να ενημερώνεστε σωστά.

Αυτή ήταν η διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αντί για τις «φωτοβολίδες» που εκτοξεύσατε, σας συνιστούμε να διαβάσετε καλά την υπ’ αριθμ. 102/2020 (ΑΔΑ:ΩΓΓΔΟΚΙ9-ΥΧΤ) ομόφωνη απόφαση του διοικητικού σας συμβουλίου, που και με την δική σας θετική ψήφο ενέκρινε τον θετικό ισολογισμό του 2019 της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, από τον οποίο προκύπτει ότι εσείς παραλάβατε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Κατανοούμε την ανάγκη να δικαιολογήσετε την παρούσα οικονομική κατάσταση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ λόγω της πανδημίας, όμως είναι πιο φρόνιμο να αναρωτηθείτε, από ποιό «μαξιλάρι» σας «προίκισε» ο κ.Καμπουράκης περίπου με 1.300.000 Ευρώ το 2020, ενώ για το έτος 2021 σας έχει εγκρίνει ήδη ενίσχυση 1.400.000 Ευρώ;
Γι’ αυτό κύριε Τσίκκη: «κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Το Γραφείο Τύπου
της δημοτικής παράταξης
«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»