Σκληρή επίθεση της Τοπικής Οργάνωσης Πασόκ, για το Νήσος Κάλυμνος

Share

Έβγαλαν την προκήρυξη για τη γραμμή του ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ.
Άκουσον άκουσον!!
1. Τώρα δίνουν 3.033.282 € για πέντε μόνο μήνες, για ένα δρομολόγιο λιγότερο στη γραμμή της Σάμου και κανένα δρομολόγιο για την Αστυπάλαια!!
Το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ, για να καταλάβει ο κόσμος, έπαιρνε 2.470.000€ για όλο το χρόνο, με τέσσερα δρομολόγια προς Σάμο και δύο της Αστυπάλαιας.

2. Τώρα δε βάζουν κανένα δρομολόγιο στην Αστυπάλαια!!!!

3. Να τονίσουμε δε, ότι αυτά τα χρήματα, τα δίνουν για πλοίο κατώτερης ( Γ ) κατηγορίας από το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Β) κατηγορίας!

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο και προαποφασισμένο, για να βγάλουν από την ακτοπλοΐα το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ , που επί 34 χρόνια κρατούσε τα νησιά μας όρθια και επιτελούσε εθνικό και κοινωνικό έργο. Γι’ αυτό, την ίδια μέρα που πήρε όλα τα βεβαιωτικά ασφάλειας και αξιοπλοΐας μετά από δύο πειράματα ευστάθειας και εναρμόνιση με τη Συνθήκη της Στοκχόλμη συνεδρίασε το ΣΑΣ και άλλαξε ( κατά πλειοψηφία) τους όρους της προκήρυξης. Εδώ μόνο μια φράση ταιριάζει: ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ.

Γι’ αυτό οι τοπικοί κομματικοί παράγοντες της ΝΔ (οι οποίοι με περισσή ευκολία παρότρυναν την διοίκηση της ΑΝΕΚ να κάνει αυτοκριτική για τις ενέργειες της ), ο Περιφερειάρχης, ο Έπαρχος , οι Βουλευτές της ΝΔ Δωδεκανήσου, οφείλουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να τοποθετηθούν δημόσια και να αφήσουν τώρα που έπεσαν οι μάσκες τα μισόλογα και τις υπεκφυγές: Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να δρομολογήσει άμεσα το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ και στις δύο γραμμές τις οποίες κάλυπταν!

Όσοι από τους βουλευτές αμφισβήτησαν την ασφάλεια και αξιοπλοΐα του ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ας είναι πιο προσεκτικοί, γιατί μια τέτοια θέση δεν τιμά την ιδιότητά τους αυτή.
Το καλύτερο σας το κρατήσαμε για το τέλος! Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 27 Μαρτίου, αλλά ο διαγωνισμός θα γίνει στις 28 Απριλίου!!!!!
Και για να καλυφθεί το υπουργείο βγάζει Πρόσκληση σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ – ΠΑΤΜΟΣ – ΑΡΚΙΟΙ – ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ -ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή» με τους ίδιους όρους της ανωτέρω προκήρυξης αποκλείοντας για ακόμα μια φορά την ΑΝΕΚ!!
Τέλος, γιατί σε ανακοίνωση της Dodekanisos seaways στο έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου PANAGIA SKIADENI που θα εκτελέσει την Κυριακή 2 Απριλίου και θα προσεγγίσει τα λιμάνια Ρόδο- Κω- Λέρο- Λειψοί- Πάτμο- Αρκοί- Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο η διοίκηση της εταιρείας αφήνει προκλητικά το νησί της Καλύμνου εκτός; Και αυτό τυχαίο;

Να γνωρίζει ο Υπουργός , το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και όλοι οι εμπλεκόμενοι που έβγαλαν την προκήρυξη αυτή πως οι Καλύμνιοι είναι ένας υπερήφανος λαός και το πόλεμο που άνοιξαν απέναντι του θα τον χάσουν.

Η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ καθώς και ολόκληρο το κίνημα μας, είναι δίπλα στους εργαζομένους της εταιρείας, θα παρακολουθεί την παραμικρή κίνηση, και θα υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα δικαιώματα τους.