News&

Σπύρος Σπυρόπουλος: «Ζούμε μια αποτυχία διαχείρισης του μεταναστευτικού…» – Ανοίγει η πύλη για δημιουργία ΚΥΤ στην Ρόδο (ηχητικό)

Share

 

Σπύρος Σπυρόπουλος: «Ζούμε μια αποτυχία διαχείρισης του μεταναστευτικού…» – Ανοίγει η πύλη για δημιουργία ΚΥΤ στην Ρόδο

Τις επιφυλάξεις του για τις εξελίξεις στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ρόδο, με την διαμόρφωση του χώρου προσωρινής φιλοξενίας, πίσω από τα παλιά σφαγεία εξέφρασε σε δηλώσεις του στον Ρ/Σ Notos, ο πρώην αντιδήμαρχος (και μέλος της ομάδας των πρώην αυτοδιοικητικών, Νέα Αρχή Ρόδου) κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.

«Ζούμε μια τεκμηρίωσης της αποτυχίας διαχείρισης του μεταναστευτικού, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από την Ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τις τοπικές αρχές. Την ίδια ώρα, οι ροές των μεταναστών βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα από ό,τι το 2015 –ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει με δεδομένο ότι η Μέση Ανατολή αυτή την στιγμή, φλέγεται. Για μένα, δείχνει ότι με αυτή την απόφαση, να δημιουργηθεί προσωρινός χώρος φιλοξενίας στα παλιά σφαγεία, ανοίγει η πύλη για δημιουργία Κλειστής Δομής (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης / ΚΥΤ) μετατρέποντας την Ρόδο, σε πύλη εισόδου για τους παράτυπους μετανάστες…» όπως επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σπυρόπουλος, επικαλέστηκε προηγούμενες αποφάσεις των διατελεσάντων Δημοτικών Αρχών Ρόδου, όπου συνεπικουρούνταν από τις τοπικές αρχές, τους φορείς αλλά και τα κόμματα, που τάσσονταν κατηγορηματικά κατά, της δημιουργίας Κλειστής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Ρόδο.

Σχολιάζοντας την δραστηριότητα της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΡΟΔΟΥ, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια ομάδα πρώην αυτοδιοικητικών που έχουν θέσεις και τις εκφράζουν με σχετικές ανακοινώσεις για μια σειρά από καυτά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η νέα μαρίνα, τα προβλήματα του αεροδρομίου αλλά και η λειτουργία των beach bars στην Ρόδο.

«Ο τίτλος ΝΕΑ ΑΡΧΗ έχει διττή έννοια: μια Νέα Αρχή αλλά και οι Αρχές που εκπροσωπούμε, σαν ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους, χωρίς εξαρτήσεις από κανένα κέντρο. Ήρθαμε για να μείνουμε! Θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε όλα τα καυτά ζητήματα του τόπου μας» -κατέληξε χαρακτηριστικά. / Πέγκυ Ντόκου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

https://news-politics.gr/wp-content/uploads/2024/10/Spyropoulos-metanast.mp3?_=1
Exit mobile version