Στ. Ξεκαλάκης στον sky: Στόχος μας να καταστεί το ΠΑΣΟΚ και πάλι πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων

Share

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ θα είναι όχι να καταστεί ρυθμιστής αλλά πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων. Στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και να φθάσει το κόμμα να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση του τόπου . Οι ημέρες που το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε δεκανίκι είναι παρελθόν», δήλωσε στον Sky το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Στέφανος Ξεκαλάκης.

«Θεωρούμε πως αυτή τη στιγμή η κοινωνία και οι πολίτες είναι σε κατάσταση σοκ από τα προβλήματα, αλλά στην πορεία του χρόνου θα έρχονται κοντά στη δική μας πρόταση. Οι επόμενες εκλογές θα μας βρουν στην πλευρά των νικητών», τόνισε.

Σε ερώτηση για τα ψηφοδέλτια του κόμματος τόνισε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και στα Δωδεκάνησα ως απόρροια της αναγέννησης του κινήματος.

«Εμείς ποντάρουμε πάρα πολύ στα Δωδεκάνησα. Έχουν στηρίξει πολύ το Πασόκ και στο παρελθόν και πρόσφατα στις εκλογικές διαδικασίες. Πριν το πέρας του έτους θα έχουν καταρτιστεί τα ψηφοδέλτια», είπε ο κ. Ξεκαλάκης.

Ο κ. Ξεκαλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των υποκλοπών με αφορμή την (πρόσφατη) αποχώρηση της μειοψηφίας από την Εξεταστική Επιτροπή.

«Οι εξεταστικές επιτροπές συγκροτούνται για να φωτίσουν τις σκοτεινές πτυχές των υποθέσεων που ερευνούν. Είναι αδιανόητο η πλειοψηφία να μπλοκάρει την πρόσκληση μαρτύρων. Δεν επιθυμεί να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν θέλει άνθρωπο που έχουν ρόλο και λόγο να τοποθετηθούν ενώπιον της επιτροπής», είπε.

Όσο για το πόσο θα διαρκέσει αυτή η υπόθεση ο κ. Ξεκαλάκης είπε:

«Στην καθημερινότητα μας έχουμε πολλά προβλήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να δεχόμαστε εκπτώσεις στους θεσμούς. Το θέμα των υποκλοπών είναι μεν μείζον αλλά δεν είναι στην πρώτη θέση για τους πολίτες. Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε την υπόθεση είναι η πλήρης διαλεύκανση της. Πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση της κοινωνίας για τους λόγους παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν μπορεί να πάμε στις βουλευτικές εκλογές και τις διερευνητικές εντολές και να υπάρχει η σκιά ότι παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για λόγους εθνικής ασφάλειας».

δημοσιεύτηκε: sky rodos