Στα «πόστα» τους και πάλι από σήμερα οι Καλύμνιοι παραγωγοί (φωτος)

Share

Στα «πόστα» τους και πάλι από σήμερα οι Καλύμνιοι παραγωγοί . Ο λόγος γίνεται για τους παραγωγούς που πωλούν τα προϊόντα τους σε πάγκους- στάσιμο υπαίθριο εμπόριο- και όχι για τους πλανόδιους, για τους οποίους δυστυχώς ισχύει ακόμη η απαγόρευση.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Όπως ενημερωθήκαμε , μετά από επικοινωνία του Επάρχου της ΠΕ Καλύμνου κ. Μανώλη Μουσελλή, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υπαίθριου Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης , δόθηκε η έγκριση για την λειτουργία του στάσιμου υπαίθριου εμπορίου από τους παραγωγούς της Καλύμνου . Ήδη σήμερα Παρασκευή τους συνέλαβε ο φακός μας να λειτουργούν τους υπαίθριους πάγκους με τα προϊόντα τους.( Βλέπε φωτο)

Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας από τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και της έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή, και τα οποία μέχρι σήμερα τους στερούσαν τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία.

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι από τα μέσα Ιανουαρίου είχε επιδοθεί ψήφισμα από τους παραγωγούς, στο Δήμαρχο, το ΔΣ και τους επικεφαλής των παρατάξεων, με τον Δήμαρχο να προχωρά στην αγορά 10 τόνων μανταρινιών, σε μια προσπάθεια συμπαράστασης και μείωσης της ζημιά τους και την αντιπολίτευση να ζητά έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου για τη συζήτηση των προβλημάτων τους και να προτείνει οικονομικές ενισχύσεις.

Το κερασάκι στην τούρτα, το τελευταίο διάστημα, αν και οι λαϊκές αγορές λειτουργούσαν ,οι παραγωγοί του νησιού που είχαν άδειες υπαίθριου εμπορίου δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, παρόλο που ο δήμος και το λιμενικό ταμείο της Καλύμνου είχαν καθορίσει θέσεις σε 10 διαφορετικά σημεία πώλησης στην παραλιακή ζώνη, και σε μεμονωμένες θέσεις εντός του αστικού ιστού, όπου θα ίσχυαν τα μέτρα και οι αποστάσεις, όπως ανέφερε και ο κ. Μουσελλής στην επιστολή που απέστειλε προ δεκαημέρου στο υπουργείο ανάπτυξης και έθετε το ζήτημα των παραγωγών.

Τελικά χθες το υπουργείο ανάπτυξης έδωσε την έγκρισή του και το σοβαρό αυτό πρόβλημα για τον βιοπορισμό των παραγωγών μας, βρήκε τη λύση του.