Στέλιος Καραταπάνης: Άφρονες και επώνυμοι, μας έφεραν στο ‘βαθύ κόκκινο’

Share

«Κάποιοι άφρονες και επώνυμοι με προκλητικό τρόπο και με θέσεις που παραμένουν ατιμώρητοι, μας φέρνουν σ’ αυτή τη θέση να είμαστε τώρα σε βαθύ κόκκινο», δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και διευθυντής της Α. Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου Στέλιος Καραταπάνης σχολιάζοντας συγκεντρώσεις που έγιναν πριν μέρες σε σπίτια στη Ρόδο.

«Το θεωρώ ντροπή» τόνισε και πρόσθεσε πως αυτή η εβδομάδα θεωρείται κρίσιμη αν και παρουσιάζεται μικρή βελτίωση στις εισαγωγές στη ΜΕΘ. Συνέστησε δε υπομονή για ακόμη δυο εβδομάδες που θα εμβολιαστούν και οι ευπαθείς ομάδες.

Την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει και δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο με εμβόλια της AstraZeneca. «Αυτό θα βοηθήσει πολύ την προσπάθεια αποκλιμάκωσης του ιικού φορτίου του νησιού», είπε ο κ. Καραταπάνης.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι στον εμβολιασμό πρέπει να υπάρξει εμπλοκή και άλλων φορέων της υγείας γιατί το νοσοκομείο έχει επιβαρυνθεί πολύ και αν τα πράγματα χειροτερέψουν τις επόμενες ημέρες, ίσως χρειαστεί να κλείσει και άλλη κλινική για να μετατραπεί σε κλινική covid-19.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ