Στη Ρόδο τον Σεπτέμβρη η τραγωδία ‘Ιφιγένεια εν Ταύροις’ με την Χάρις Αλεξίου! – Εκλεκτές εκδηλώσεις το καλοκαίρι! (video)

Share

Εκλεκτές εκδηλώσεις προγραμματίζει ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ το φετινό καλοκαίρι. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Κολλιάδης αναφερόμενος στην μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η θεατρική παράσταση για παιδιά ‘Ο πρίγκιπας Λεμόνης’ που ενώ είχαν προγραμματιστεί μερικές παραστάσεις, η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που θα συνεχιστεί και σε πολλά χωριά της Ρόδου.

Από εκεί και πέρα προγραμματίζονται για τον μήνα Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο μια σειρά από εκδηλώσεις όπως:

-δύο συναυλίες στο Παλάτι των Ιπποτών στο τέλος Ιουλίου με την πιανίστρια κα Θεοδοσία Ντόκου και υψηλούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες
-2 Αυγούστου τα ‘Καβάφεια’ και μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη με εξαιρετικούς καλλιτέχνες
-3 και 4 Αυγούστου θα κάνουμε πάλι την ‘Καμεράτα’ Παλάτι των Ιπποτών που γνωρίζει πάντα θετική ανταπόκριση από τους τοπικούς μας μουσικούς που έχουν ξεκινήσει τις πρόβες
-Θα συνεχίσουμε το Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (Παλάτι των Ιπποτών)
-Φεστιβάλ Κιθάρας 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου με τους καθηγητές του Ωδείου του Δήμου Ρόδου στο Παλάτι των Ιπποτών και η κορυφαία παράσταση θα γίνει στις 10 κ 11 Σεπτεμβρίου (δύο παραστάσεις), προγραμματίζουμε στο Θέατρο ‘Μελίνα -Μερκούρη’ την αρχαία τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» όπου συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου (!)

Όπως ανέφερε ο κ. Κολλιάδης, η παράσταση θα έχει ένα τυπικό εισιτήριο 5-10 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν σε κάποια από τις ‘δομές’ της Ρόδου.

Ακόμη, δεν αποκλείεται να δούμε στην Ρόδο και ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το ερωτικό δράμα του William Shakespeare, «Οθέλλος», που σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ‘ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ’
Η Χάρις Αλεξίου θα ερμηνεύσει το ρόλο της Αθηνάς στην «Ιφιγένεια η εν Ταύροις»!

Στην πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιώργος Νανούρης ανεβάζει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου.

Επιλέγει να συναντηθεί και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επιστρέφει ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Συντελεστές / Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου, σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης, μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου, φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος, σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδάκης.

Πρωταγωνιστούν / Λένα Παπαληγούρα | Ιφιγένεια, Μιχάλης Σαράντης | Ορέστης, Νίκος Ψαρράς | Θόας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης | Αγελαδάρης – Αγγελιοφόρος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος | Πυλάδης, Κίττυ Παϊταζόγλου | Κορυφαία Χορού και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς

Χορός / Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου, Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Τίλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛ.ΚΟΛΛΙΑΔΗ