Στην Αθήνα ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος, για την ΑΝΕΚ και άλλα ζητήματα της Καλύμνου

Share

 

Μια σειρά επαφών πραγματοποίησε ο Γιάννης Μαστροκούκος , στο πρώτο του ταξίδι στην Αθήνα  ως νεοεκλεγμένος Δήμαρχος, όπου συζήτησε διάφορα ζητήματα που αφορούν το νησί, με σημαντικότερο το θέμα της ΑΝΕΚ που «εκπέμπει SOS » και του ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο Γιάννης Μαστροκούκος συναντήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το μεσημέρι με τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Παππά και το επιτελείο του, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συζήτησαν  για την «πολύπαθη» ΑΝΕΚ, η οποία βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση και υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για τη βιωσιμότητά της, σε μια προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μαστροκούκο, ακούστηκε αισιόδοξος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θετικό κλίμα της συνάντησης και τις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν πάνω σε νέες βάσεις. Ενημέρωσε ότι  η ΑΝΕΚ και η επίλυση των προβλημάτων της είναι σε πρώτη προτεραιότητα στο υπουργείο και ότι τα πράγματα φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο και είμαστε εν αναμονή εξελίξεων.

Επίσης ο Γιάννης Μαστροκούκος είχε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με το Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και μέλος της ΚΕΔΕ κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλο  και συζήτησαν διάφορους τρόπους συνεργασίας και στήριξης, μια και οι δύο Δήμοι, Καλύμνου και Βάρης, είναι αδελφοποιημένοι.

Τέλος , ανάμεσα σε μία σειρά άλλων επαφών ενημερωτικού κυρίως περιεχομένου, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», κ. Μιχαήλ Χρηστάκη.