Στην εταιρεία “Gustus all day” τα καταστήματα της Κοιλάδας των Πεταλούδων

Share

 

Σε μία εταιρεία, την “GUSTUS ALL DAY & ΣΙΑ ΕΕ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΦΕΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ”, κατακυρώθηκαν όλα τα καταστήματα, εμπορικά και υγειονομικού, στην «Κοιλάδα των Πεταλούδων», κατά τον ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Ο χθεσινός ήταν ο δεύτερος μεγάλος διαγωνισμός που έβγαλε στον «αέρα» η ΔΕΡΜΑΕ μετά από εκείνον για τα καταστήματα στις «Πηγές Καλλιθέας» και, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, κ. Χρυσοβαλάντης Λάμπης, φροντίζουν να είναι τόσο καλά διατυπωμένος ώστε οι εταιρείες που προσέρχονται να έχουν τις εγγυητικές επιστολές για να μην κινδυνεύει η Εταιρεία.

Όπως είπε ο κ. Λάμπης, αρχικά ξεκίνησαν με τις «Πηγές», όπου ο διαγωνισμός διεξήχθη με σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, φροντίζοντας να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η εταιρεία να είναι διασφαλισμένη για τη δωδεκαετή μίσθωση των καταστημάτων.

Χθες, για την «Κοιλάδα» έβγαλαν «στον αέρα» έξι καταστήματα, τρία εμπορικής δραστηριότητας, με μίσθωμα 37.500 ευρώ τον χρόνο, για τα οποία υπήρξαν δύο ενδιαφερόμενοι και πλειοδότησε η ίδια εταιρεία που πήρε και τα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ακολούθησαν τα τελευταία, το Α και Β, με ετήσιο μίσθωμα στα 99.700 ευρώ τον χρόνο και για το Γ υγειονομικού της Καλόπετρας, πλειοδότησε πάλι η ίδια εταιρεία στα 103.300 ευρώ.

Και δήλωσε ο κ. Λάμπης: «Ως εταιρεία είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι γιατί καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα ωραίο ποσό ώστε να έχουμε πλέον το μίσθωμα το ετήσιο, να γνωρίζουμε ποιες είναι οι απολαβές που θα περιμένουμε. Επίσης, ως εταιρεία έχουμε καταφέρει να βάλουμε μέσα ένα επενδυτικό (σχέδιο), ώστε να καταφέρουμε να επαναλειτουργήσει το Μουσείο όπως στις “Πηγές” οι ιαματικές πηγές».

Ειδικότερα, έχουν εξασφαλίσει καταρχάς, μέσα στο 2024 να πληρωθεί η μελέτη από τον ανάδοχο και το 2025 να προχωρήσει η διαδικασία λειτουργίας του Μουσείου.

«Πιστεύω ότι, μέσα από το πλάνο που έχουμε βάλει, του χρόνου τέτοια εποχή, θα έχουμε και τη λειτουργία του Μουσείου των Πεταλούδων, που είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι για εμάς, έχει χρόνια που είναι κλειστό και θέλουμε η “Κοιλάδα” να λειτουργεί σωστά», είπε ο κ. Λάμπης και ανέφερε, ότι για τους ίδιους είναι σημαντικό κομμάτι, καθώς πολύς κόσμος θα θέλει να το επισκεφθεί και θέλουν να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες ενώ σημαντικό είναι να υπάρχει και η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Γενικά επιδιώκουν να θέσουν νέους κανόνες στη λειτουργία της «Κοιλάδας». Για την τιμή του εισιτηρίου είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί θέλουν να προχωρήσουν και στη διαμόρφωση του πάρκινγκ, με παρακαδόρους, όπως γίνεται στη Λίνδο, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες-αν είναι ΑμεΑ ή ηλικιωμένοι θα τους μεταφέρουν μέχρι το Μουσείο. Ακόμη, στα σχέδιά τους περιλαμβάνεται και το e-ticket ενώ σε δεύτερη φάση και το fast track εισιτήριο. «Η λειτουργία της “Κοιλάδας” το 2025 θα φθάσει στα επίπεδα που θέλουμε», κατέληξε ο κ. Λάμπης.

ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ / rodiaki.gr