Στο «βαθύ κόκκινο» η Κάλυμνος για 9η εβδομάδα – Ρόδος κ Κως σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Share

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Κάλυμνος για 9η συνεχόμενη εβδομάδα καθώς τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στα 224.

Στo επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν επίσης Ρόδος και Κως, ενώ στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου κατεβαίνει η Λέρος, από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων από 83 στα 17. 

Συνολικά 45 κρούσματα καταγράφονται στα Δωδεκάνησα. 22 στην Π.Ε. Καλύμνου, 13 στην Κω και 10 στη ΠΕ Ρόδου. Εν τω μεταξύ θετική στον ιό εντοπίστηκε εργαζόμενη στο Γηροκομείο Καλύμνου το «Σολώνειο Ευγηρίας Μέλαθρον» η οποία τέθηκε σε κατ’ οίκο περιορισμό.

Αρνητικοί ήταν όλοι οι τρόφιμοι, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, μετά από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, στο «βαθύ κόκκινο», μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο». Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο «κόκκινο»), κατεβαίνουν
– εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα:

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου,
– η Λέρος,
– οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Σκύρος
– ο δήμος Λοκρών,
– οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Επίσης, επαναλειτουργούν από Δευτέρα 19/4 οι σχολές οδηγών.

Οι σχολές αυτές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.

-θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές

-διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.