Συγκίνηση και χαρά στα εγκαίνια της «Χαλίκειος Πτέρυγα» του Νοσοκομείου Καλύμνου

Share

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Καλύμνου, «Χαλίκειος Πτέρυγα», την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα, παρουσία του δωρητή και ευεργέτη της Καλύμνου Ιωάννη Χαλίκου, ο οποίος ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο. Μαζί με τον κ. Χαλίκο η σύζυγος του Καλλιόπη, τα τρία του παιδιά και τα εγγονάκια του. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νικόλαος Φανιός. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου. Παρόντες οι βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ κ.κ. Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης  και  επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου, η τέως  Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής, εκπρόσωποι φορέων, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  και πλήθος κόσμου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νικόλαος Φανιός, αναφέρθηκε στις σημαντικές νέες υπηρεσίες που μπορεί  να προσφέρει το Νοσοκομείο στους πολίτες  με τη λειτουργία της  νέας  πτέρυγας, στην προσφορά  του Γιάννη Χαλίκου στην Κάλυμνο και  διάβασε την απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Καλύμνου με την οποία ο Ιωάννης Χαλίκος ανακηρύσσεται  ως Μεγάλος Ευεργέτης του Νοσοκομείου και Επίτιμο μέλος του ΔΣ και την επέδωσε στο Γιάννη Χαλίκο μαζί με τιμητική πλακέτα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Ιωάννης Παππάς ως εκπρόσωπος της βουλής, οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Διοικητής της 2η ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ο οποίος επέδωσε στο Γιάννη Χαλίκο αντίγραφο του όρκου του Ιπποκράτη και ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης που του  επέδωσε  τιμητική πλακέτα.

Όλοι οι ομιλητές εξήραν το διαχρονικό έργο του Ευεργέτη της Καλύμνου Γιάννη Χαλίκου, που γίνεται  με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για το νησί  του, όπως και ο συνεργάτης του Αντώνης Κοπανέζος ο οποίος είπε ότι,  ο Γιάννης Χαλίκος με αυτό το έργο θα «μείνει στην αιωνιότητα». Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο ίδιος ο Γιάννης Χαλίκος  μίλησε στον κόσμο λέγοντας ότι θα είναι πάντα παρών για την Κάλυμνο και ότι είναι εδώ επίσης και τα παιδιά και τα εγγόνια του για να συνεχίσουν το έργο του.

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με  τα αποκαλυπτήρια της πλάκας που τοποθετήθηκε στο κτίριο, την κοπή της κορδέλας , περιήγηση στους χώρους του Χαλίκειου και μικρή δεξίωση που παραχώρησε ο δωρητής.

Να πω κλείνοντας ότι ήδη λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στην νέα πτέρυγα , ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φιλοξενούνται και ιατρεία άλλων ειδικοτήτων στο κτίριο.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ