Συγκρατημένη αισιοδοξία από την ρωσική αγορά – Άρχισε η έκθεση ΜΙΤΤ (φωτος)

Share

Η Ελλάδα θα αρχίσει να δέχεται Ρώσους τουρίστες στις 14 Μαΐου, θα πρέπει να πληρούνται μία από τις τρεις προϋποθέσεις για είσοδο, δήλωσε ο Πολύκαρπος Ευσταθίου, διευθυντής του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Ρωσία.

«Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τότε ο διεθνής τουρισμός στην Ελλάδα θα ανοίξει στις 14 Μαΐου. Από εκείνη την ημέρα, ο περιορισμός 500 ατόμων την εβδομάδα δεν θα ισχύει πλέον για τους Ρώσους τουρίστες, δεν θα υπάρχει καραντίνα, θα είναι δυνατόν να μετακινηθεούν ελεύθερα στη χώρα», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης MITT-2021 που διεξάγεται στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα Νικόλαο Κρίκο: «Μόλις οι επιδημιολογικοί δείκτες δείξουν ότι βελτιώνονται, ο κανόνας των 500 ατόμων θα ακυρωθεί από μόνος του».

Επομένως, ο ταξιδιώτης πρέπει να εμβολιαστεί είτε με το ρωσικό εμβόλιο (SPUTNIK) κατά του COVID-19, είτε με πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων είτε με αρνητικό τεστ.

«Ήδη στην Ελλάδα, ο εμβολιασμός προχωρά γρήγορα. Σε δύο μήνες, οι υπάλληλοι της τουριστικής βιομηχανίας θα εμβολιαστούν σίγουρα», δήλωσε ο Ευσταθίου.

Τόνισε πάντως ότι το 2021 η Ελλάδα περιμένει μια «καλή εισροή» τουριστών από τη Ρωσία.

δημοκρατική