Συμφωνία Πούτιν – Μακρόν για επαφές για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Share

Η πανδημία του κορονοϊού, η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και όχι μόνο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης Πούτιν – Μακρόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν συζήτησαν την ανάσχεση της COVID-19 και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αναπτύξουν επαφές μεταξύ των δύο χωρών για την παραγωγή εμβολίων, δήλωσε το Κρεμλίνο.

«Συζητήθηκαν πολλά θέματα διμερούς συνεργασίας με έμφαση στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορανοϊού. Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να αναπτυχθούν επαφές μεταξύ των εξειδικευμένων οργανισμών των δύο χωρών σχετικά με την παραγωγή εμβολίων και τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» τονίζει το Κρεμλίνο.

Οι πρόεδροι Ρωσίας και Γαλλίας συζήτησαν μεταξύ άλλων για τη κατάσταση που επικρατεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πρόσκληση Πούτιν σε γειτονικά κράτη για συμπαραγωγή εμβολίων
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η κατάσταση γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ συζητήθηκε διεξοδικά, με τον Ρώσο πρόεδρο να τονίζει πως η κατάσταση στην περιοχή σταθεροποιείται και η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που υπογράφηκε μεταξύ Μόσχας, Γερεβάν και Μπακού στις 9/11 γενικά εφαρμόζεται με συνέπεια.

Επίσης, στο επίκεντρο της επικοινωνίας τους βρέθηκε και το επιτυχημένο έργο των Ρώσων ειρηνευτών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ αμφότεροι επιβεβαίωσαν την αμοιβαία ετοιμότητά τους για συνέχιση του συντονισμού για την περιοχή, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της Ομάδας του ΟΑΣΕ.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις εργασίες στο σχήμα της «Νορμανδίας» για την διευθέτηση της κατάστασης στο Ντονμπάς.

Τέλος, αναφορικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, επισήμαναν την ανάγκη συλλογικών προσπαθειών για την εφαρμογή του Πυρηνικού Προγράμματος (JCPOA). / sputnik