Συμμετοχή της Ειρήνης Βαζούκου σε έκθεση στο Παρίσι

Share

 

Η Ροδίτισα εικαστικός Ειρήνη Βαζούκου συμμετέχει σε μία πολύ σημαντική έκθεση στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην Galerie Desmos 14 Rue Vandamme σε επιμέλεια της διεθνούς φήμης Ελληνίδας επιμελήτριας που έχει την έδρα της στο Παρίσι, μέλος της AICA Έφης Μιχάλαρου. Η έκθεση εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 28/12/23. Στις 28/12 εγκαινιάζεται η έκθεσή μας στην Galerie Desmos, 14 Rue Vandamme Paris.

-Όπως γράφει η επιμελήτρια Έφη Μιχάλαρου “… ο ιστορικός χώρος του Δεσμού που εδώ και 40 χρόνια φιλοξενεί την Τέχνη & τον Πολιτισμό …είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό βιβλιοπωλείο, είναι ένας εκδοτικός οίκος, ένα λογοτεχνικό περιοδικό, ένα μικρό σχολείο, μία γκαλερί και ένα στέκι για τους φίλους της Ελλάδας. Σαράντα χρόνια τώρα, στο 14ο διαμέρισμα της πόλης, είναι η στέγη και το καταφύγιο της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στη γαλλική πρωτεύουσα. Από το βιβλιοπωλείο και την γκαλερί, έχουν περάσει σημαντικοί Έλληνες και Γάλλοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες, όπως: ο Κώστας Αξελός, ο Βασίλης Αλεξάκης, η Κλοντ Μοσέ, ο Ζακ Λακαριέρ, ο Ζαν-Πολ Βερνάν και πολλοί άλλοι.”

Η επιμελήτρια Έφη Μιχάλαρου

-Καί λίγα λόγια για την συμπατριώτισσά μας εικαστικό:
H Ειρήνη Βαζούκου η οποία μοιράζει την ζωή της ανάμεσα στην Ρόδο και την Αθήνα, έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε αρκετές εκθέσεις στην Ευρώπη όπως: στην Γκαλερί IMAGOARS στην Βενετία, στο MUSEO DIOCESANO DI GUBBIO Ιταλία, στο μουσείο της Stara Zagora στην Βουλγαρία, στην Galeria EARTIT ,στα Τίρανα, στην Biennalle of London 2021, στο NetworX-Inspiring rural Eur ope-ENRD Brussels, στο Archipelago» project -«Dal-Baħar Madwarha Valletta Malta, στην Alexader Plaz στο Βερολίνο κα΄.
Για το 2024 έχουν προγραμματισθεί οι συμμετοχές της σε εκθέσεις στην Art Borgo στην Ρώμη τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 3/2/24, τον Μάιο έως και τον Οκτώβρη του 2024 σε ένα tour εκθέσεων στο Βέλγιο και στην Ολλανδίας και στο Πανεπιστήμιο Leicester της Αγγλίας.

-Είναι μέλος του ΕΕΤΕ (Εικαστικό Επιμελητήριο Τεχνών Ελλάδος) της διεθνούς IAA / AIAP,
(The International Association of Art) και της διεθνούς ομάδας 10dence platform με έδρα την Ολλανδία.

-Η έκθεση στο Παρίσι με τίτλο NATURE NATURE NATURE 3 επικεντρώνεται στο θέμα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη μας. Είναι ένα project με εκθέσεις, ομιλίες, performance και πολλά άλλα γι΄ αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πορτραίτο της Ειρήνης Βαζούκου το έχει κάνει η διακεκριμένη φωτογράφος, Καλλιόπη Βουτζαλή

Της ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!