Συνάντηση επάρχου Καλύμνου κ. Μαν. Μουσελλή με διοικητή 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό

Share

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στη μία το μεσημέρι, στο Επαρχείο Καλύμνου με τον έπαρχο κ. Μαν. Μουσελλή, τον κ. Χρήστο Ροϊλό, διοικητή 2ης ΥΠΕ, τον διοικητή του νοσοκομείου Καλύμνου κ. Βασίλη Στασινόπουλο και τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Αθανάσιο Λάμπου.

Ο έπαρχος έθεσε προς συζήτηση όλα τα θέματα που έχουν προκύψει τελευταία στο νοσοκομείο Καλύμνου και για τα οποία είχε προηγηθεί έγγραφο του ιδίου προς τον κ. Ροϊλό, όπου ζητούσε τη βοήθειά του για την επίλυσή τους.

Μετά τις 20 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και με βάση την κατηγοριοποίηση του προβλήματός τους, είπε ο κ. Ροϊλός.

Απαντώντας σε ερώτημα γενικότερα για την πορεία των εμβολιασμών, ο διοικητής ενημέρωσε ότι όταν θα έλθουν τα εμβόλια της Johnso&Johnson θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και θα γίνονται περισσότεροι. Δήλωσε επίσης ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Τέλενδο και Ψέριμο.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 60-64 με εμβόλια της Astra Zeneca και το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο που θα χρειαστεί να δημιουργηθεί, ο διοικητής διαβεβαίωσε ότι όλα θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως επίσης και το πρόβλημα που προκύπτει με τους ηλικιωμένους που είναι κλινήρεις και δεν μπορούν να μετακινηθούν για εμβολιασμό, αλλά και τις ευπαθείς ομάδες.

Επίσης , όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μουσελλής, για το σοβαρό θέμα της πλήρωσης της θέσης του νέου διοικητή στο νοσοκομείο της Καλύμνου και τις ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες ,ο κ. Ροϊλός δήλωσε ότι μέχρι Μάιο-Ιούνιο θα έχει βγει και η προκήρυξη για τη θέση του νέου διοικητή και θα έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για προσλήψεις νέων ιατρών μόνιμων και επικουρικών αλλά και νοσηλευτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας έγινε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι οι εμβολιασμοί είναι προαιρετικοί.

Να προσθέσουμε ότι η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη στην Κάλυμνο, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστου Ροϊλού και του Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου Βασίλη Στασινόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει προσωρινά και παράλληλα καθήκοντα και ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Η επίσκεψη του κ Ροϊλού κρίθηκε επιβεβλημένη για την άμεση επίλυση διαφόρων θεμάτων υγείας , όπως η επέκταση κλινών covid 19 λόγω των πολλών κρουσμάτων, η προμήθεια οξυγόνου κ.α. και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του επάρχου Καλύμνου κ. Μαν. Μουσελλή.

Ειρήνη Χαλκίτη