News&

Συνάντηση εργασίας Επάρχου Μανώλη Μουσελλή με το μέλος του ΔΣ της ΑΝ.ΔΩ. Αναστασία Κάτρη

Share

 

Συνάντηση εργασίας Επάρχου, Μανώλη Μουσελλή με το μέλος του ΔΣ της ΑΝ.ΔΩ., Αναστασία Κάτρη,  για τη νέα γραμμή χρηματοδότησης 25 εκ. ευρώ για νησιά κάτω των 3100 κατοίκων, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Συνάντηση εργασίας είχαν στο Επαρχιακό Μέγαρο την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, ο ‘Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής με το νέο μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου ΑΕ, Αναστασία Κάτρη. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο κ. Μουσελλής, αρχικά, συνεχάρη την Αναστασία Κάτρη για την εκλογή της στο νέο Διοικητικό συμβούλιο της ΑΝ.ΔΩ και στη συνέχεια συζήτησαν  για τη νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους 25 εκ., που «έβγαλε στον αέρα» η Περιφέρεια, από ευρωπαϊκούς πόρους,  αποκλειστικά για μικρά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.

Η πρόσκληση αφορά την υποβολή Στρατηγικών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους. Έξη από αυτά ανήκουν στην ΠΕ Καλύμνου και είναι: Αγαθονήσι, Αστυπάλαια,  Κάσος, Λειψοί, Μεγίστη, Νίσυρος, Πάτμος,  Σύμη, Τέλενδος και  Ψέριμος.

Ο Έπαρχος ενημέρωσε την κ. Κάτρη για τις προτάσεις του σχετικά με το πρόγραμμα και συζήτησαν πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πρόγραμμα αυτό προς όφελος των νησιών μας και με στόχο την δημιουργία έργων υποδομής, υγείας, παιδείας κ.α.

Exit mobile version