Συνάντηση Λαβρόφ – Τρους: Well, that didn’t work – Την άφησε… σύξυλη στην συνέντευξη Τύπου! (video)

Share

Well, that didn’t work -λένε σήμερα τα Βρετανικά ΜΜΕ. Και είναι αλήθεια.

Η Βρετανία είχε διαφημίσει τη συνάντηση της Πέμπτης στη Μόσχα της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρους και του Ρώσου ομολόγου της, Σεργκέι Λαβρόφ, ως βασική στιγμή στη διπλωματική εκστρατεία του Ηνωμένου Βασιλείου να αποτρέψει το Κρεμλίνο να εξαπολύσει επίθεση κατά της Ουκρανίας. Ήταν μάλιστα μια ευκαιρία να δείξει η Βρετανία, ότι λάμβανε στα σοβαρά τις απειλές της Μόσχας εν μέσω κριτικής ότι αποσπάστηκε από την πολιτική κρίση που αφορούν το ‘πάρτι’ του πρωθυπουργού εν μέσω lockdown. 

Αντίθετα, η συνάντηση γρήγορα μετατράπηκε σε τροφή για επίθεση στο Κρεμλίνο, αφού ο Τρους προφανώς έκανε ένα γεωγραφικό λάθος ως απάντηση σε μια πονηρά τοποθετημένη ερώτηση του Λαβρόφ. Σε συνέντευξη Τύπου, όπου οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν παγωμένες κουβέντες ο Λαβρόφ εκτόξευσε ανοιχτές προσβολές, που συνοψίζονται σε μια σκληρή αξιολόγηση.

«Η συνομιλία αποδεικνύεται ότι είναι μεταξύ βουβών και κωφών», είπε ο Λαβρόφ δίπλα στην υπουργό που ήταν εμφανώς αμήχανη. «Φαίνεται να ακούμε, αλλά δεν ακούμε».

Η Τρους προσπάθησε να αντισταθεί: «Σίγουρα δεν ήμουν βουβός στις συζητήσεις μας», απάντησε.

Όμως η σκηνή έκλεισε με τον Λαβρόφ να φεύγει, αφήνοντας την Τρους μόνη στο βήμα της. Αμέσως μετά οι δύο διπλωμάτες είχαν γεύμα εργασίας.

με πληροφορίες από Politico