Συνάντηση του Γιώργου Νικητιάδη με τον Μπόμπ Μενέντεζ στην Ουάσιγκτον

Share

Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή και ένθερμο υποστηρικτή της χώρας μας Μπόμπ Μενέντεζ, συναντήθηκε ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης. Η συνάντηση των δύο ανδρών που τους συνδέει μακροχρόνια φιλία και έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μενέντεζ στη Γερουσία των ΗΠΑ, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου διήρκησε πέραν της μισής ώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μενέντεζ – Νικητιάδη, έγινε αναφορά στα εθνικά μας θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτά και κυρίως στην εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας. Ο κ. Μενέντεζ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στη νησιωτική χώρα και παράλληλά για μία ακόμη φορά εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στη χώρα μας. Επίσης έγινε αναφορά και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ Γιώργου Νικητιάδη και Μπομπ Μενέντεζ ήταν η περεταίρω τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας. Ο κ. Νικητιάδης κάλεσε τον κ. Μενέντεζ να επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα, το ερχόμενο καλοκαίρι, με τον αμερικανό Γερουσιαστή να αποδέχεται την πρόσκληση εάν και εφόσον όμως το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τέλος ο κ. Νικητιάδης μετέφερε στον κ. Μενέντεζ, τις ευχαριστίες των Δωδεκανησίων για τη στάση του στα εθνικά μας ζητήματα.