Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τα γαϊδουράκια στην Λίνδο – Τι λέει η ακτιβιστική οργάνωση Liber Life Rhodes

Share

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την μεταχείριση των ιπποειδών στη Ρόδο (τα γνωστά μας γαϊδουράκια στην Λίνδο) από την ακτιβιστική οργάνωση ‘Liber Life Rhodes’ που ήδη πραγματοποίησε κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το Δημαρχείο και προσπαθεί να παρέμβει στο πλαίσιο των δικαιωμάτων των ζώων.  

Η οργάνωση Liber Life Rhodes, τονίζει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Η οργάνωση Liber Life Rhodes παρακολουθεί αδιαλείπτως την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση κακοποίησης ιπποειδών στη Ρόδο, Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά και περιοχές της χώρας μας, που ελλείψει ελεγκτικού μηχανισμού δεν δείχνει να περιορίζεται, αλλά απεναντίας εικόνες και βίντεο ως θλιβερά τεκμήρια κάνουν το γύρο του κόσμου, προσβάλλοντας τον πολιτισμό μας σε ένα νησί κόσμημα για τη χώρα μας και τον πλανήτη.

Εικόνες που επιβεβαιώνουν την ανεξέλεγκτη και κακή χρήση ανυπεράσπιστων ζώων με συνθήκες σκλαβιάς, για εμπορικούς σκοπούς καθώς και για διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών χωρίς καμία προστασία. Είμαστε μια ομάδα αποφασισμένων ατόμων που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Η δράση μας έχει ενημερωτικό και ειρηνικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι τα σφαγεία, οι ζωολογικοί κήποι, οι μονάδες εκτροφής, τα εργαστήρια πειραμάτων και τα ζώα που χρησιμοποιούνται σαν μέσα μεταφοράς, να γίνουν παρελθόν. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να αποδείξουμε ότι όλοι έχουμε ίση αξία στη ζωή».

Πάντως, μέλη της οργάνωσης των ακτιβιστών δήλωσαν στην «δημοκρατική» ότι αφενός η εικόνα τα ζώων δεν είναι καθόλου καλή και αφετέρου, δεν γνωρίζει κανένας πού πηγαίνουν αυτά τα ζώα όταν δεν είναι πλέον ικανά να ‘δουλέψουν’:

«Ανεβαίνουν στην Λίνδο μέσα στον καυτό ήλιο, χωρίς νερό, αφήνοντας σε όλη την διαδρομή περιττώματα. Ήρθαμε σε αντιπαράθεση με κάποιους επειδή τραβήξαμε φωτογραφίες. Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει εφόσον είναι όλα νόμιμα. Εμείς βάζουμε όμως και το ηθικό κομμάτι. Επίσης σηκώνουν μεγάλα βάρη με αποτέλεσμα να υφίστανται κακώσεις. Βρήκαμε εγκαταλελειμμένα γαϊδουράκια μέσα στο νερό και τα φωτογραφήσαμε. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι…» όπως ανέφεραν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «δημοκρατική» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου κ. Βαλάντης Λάμπης, δήλωσε πως τα γαϊδουράκια αποτελούν ένα παραδοσιακό μέσο μεταφοράς για τους τουρίστες και διαβεβαίωσε ότι τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες ενώ τα εξετάζει συχνά και κτηνίατρος.  

Επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ονηλατών κ. Φίλιππο Κολιάδη ο οποίος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις και τόνισε πως δεν έχει να προσθέσει κάτι επί του θέματος, προς το παρόν. (δημοσιεύτηκε στην ‘δημοκρατική’)