Συνεχίζονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου για να παραλάβουν τουρίστες (pics)

Share

Πάνω από 26 πτήσεις από τις εταιρείες TUI, Jet2 και Travel Service προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου από την Κυριακή 23 Ιουλίου για να παραλάβουν τουρίστες που βρίσκονται στο νησί μας.

Η κίνηση χτες, Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, ήταν αισθητά βελτιωμένη καθώς οι ξένοι επισκέπτες μας που βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου, προωθούνται συστηματικά στις χώρες προέλευσης τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ‘δημοκρατική’ πάνω από 20.000 τουρίστες έχουν επαναπροωθηθεί στις χώρες τους, με ειδικές πτήσεις (που ονομάζονται Rescue Flights).

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου, λειτουργεί στον τερματικό σταθμό 1, ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης ξένων πολιτών -Help Desk* του Υπουργείου Εξωτερικών. Το γραφείο διευκολύνει και συντονίζει, σε συνεργασία με τις οικείες Πρεσβείες, την έγκαιρη αναχώρηση αλλοδαπών επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Οι πρεσβείες που λειτουργούν στον αερολιμένα Ρόδου είναι της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Τσεχίας και του Βελγίου.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που λειτουργεί Help Desk σε άλλη περιοχή της χώρας, εκτός Αθηνών, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, τις διευκολύνσεις, και την βοήθεια για περιπτώσεις που έχουν χαθεί έγγραφα, βαλίτσες, προσωπικά αντικείμενα κ.λπ.

Επιπρόσθετα, βρίσκεται στη Ρόδο και η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη Αριστέα Χουρδάκη ώστε ν’ ασχοληθεί με τον επαναπατρισμό των Βρετανών τουριστών από το νησί.

Ερωτηθείς, ο αερολιμενάρχης κ. Καταβενάκης, τόνισε πως η ροή των πτήσεων είναι σε εξέλιξη, παρά τις ακυρώσεις που σημειώνονται λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί:

«Από την περασμένη Κυριακή έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου πάνω από 26 αεροσκάφη με πτήσεις που ονομάζονται Rescue Flights. Είναι εταιρείες που παραλαμβάνουν  τουρίστες οι όποιοι πρέπει να γυρίσουν στις χώρες προέλευσης τους-κυρίως Αγγλία, Γερμανία και Τσεχία. Έχουν φύγει τουλάχιστον πάνω από 20.000 άτομα. Την Τρίτη, η εικόνα στο αεροδρόμιο ήταν αισθητά βελτιωμένη και ο αριθμός των ατόμων που περιμένουν να φύγουν είναι μειωμένος».

*To Help Desk, επικεφαλής του οποίου θα είναι η κα Κατερίνα Τζίμα, Σύμβουλος Πρεσβείας, στελεχώθηκε με κλιμάκιο υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών που μετέβησαν ήδη στη Ρόδο. Αλλοδαποί υπήκοοι που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Help Desk μπορούν να καλέσουν στα εξής τηλέφωνα:

+30 6985889650  /  6983209611

Σε περίπτωση ιδιαίτερα έκτακτης ανάγκης επικοινωνίας με το Help Desk, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αριθμός τηλεφώνου / WhatsApp: +306977960941

H Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών παραμένει, σε λειτουργία. Οι ξένοι υπήκοοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα: +30 210 368 1350 / +30 210 368 1259 / +30 210368 1730. (δημοσιεύτηκε: dimokratiki. gr)