Συνέντευξη Δημάρχου Καλύμνου Γιάννη Μαστροκούκου- Ενημέρωση για τα ταξίδια της Δημοτικής Αρχής (video)

Share

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Μαστροκούκος, την Πέμπτη 6 Ιουνίου το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

Η συνέντευξη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και το πρώτο μέρος της αφορούσε το ταξίδι στο Πορτ Ντε Μπουκ, την υπογραφή, με τον ΦοΣΔΑ, πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής έκτασης για την διαχείριση των απορριμμάτων και τη συμμετοχή αντιπροσωπίας του Δήμου στην εκδήλωση «Οι Σφουγγαράδες του Αιγαίου», στη Ρόδο. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Για το ταξίδι στο Πορτ Ντε Μπουκ, για το οποίο τόσος λόγος έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι, έγινε εκεί με τους Καλύμνιους και το Δήμαρχο η προ συζήτηση για την αδελφοποίηση με την Κάλυμνο, που θα είναι και η πρώτη αδελφοποίηση που προχωρά ο Δήμος Πορτ Ντε Μπούκ. Επιπλέον, μετέφερε την διάθεση των συμπατριωτών μας εκεί να βοηθήσουν το νησί σε διάφορα θέματα που υπάρχει ανάγκη, όπως στον τομέα της υγείας, στην προώθηση των παραδοσιακών μας προϊόντων στην δική τους αγορά κ.α.

Τόνισε ότι υπάρχει απόφαση για την αδελφοποίηση από το 2022 που όμως δεν προχώρησε, ότι τα έξοδα καλύφθηκαν από τον Δήμο που τους κάλεσε και ότι η αποστολή από την Κάλυμνο πλήρωσε μόνο τα εισιτήρια της.

Δεύτερο θέμα στη σειρά, το σημαντικό θέμα της υπογραφής με τον ΦοΔΣΑ πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής έκτασης 65 στρεμμάτων για προώθηση ολιστικής λύσης, για την διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο για την Κάλυμνο. Ο Δήμαρχος αρκέστηκε να πει λίγα σχετικά, διευκρινίζοντας ότι λεπτομέρειες θα ειπωθούν αφού περάσει το θέμα από όλα τα αρμόδια όργανα, και όταν θα έλθει για αυτό στην Κάλυμνο ο Περιφερειάρχης, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην εξαιρετική εκδήλωση που έγινε στη Ρόδο, στη Μεσαιωνική Τάφρο, «Οι Σφουγγαράδες του Αιγαίου», προς τιμήν του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη παππά και του καθηγητή νευροχειρουργικής ΕΚΠΑ, Καλύμνιου, Στέφανου Κορφιά.

Ακολουθεί το Α μέρος της συνέντευξης