Συνέντευξη Επάρχου Μαν. Μουσελλή για την νέα γραμμή χρηματοδότησης 25 εκ. για μικρά νησιά, για Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο και εκδηλώσεις καλοκαιριού (podcast)

Share

 

Συνέντευξη Επάρχου Μαν. Μουσελλή για την νέα γραμμή χρηματοδότησης 25 εκ. για μικρά νησιά, για Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο και εκδηλώσεις καλοκαιριού

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Για τη νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους 25 εκ. ευρώ , που ανοίγει η Περιφέρεια μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027, με την υποβολή Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, μας ενημερώνει ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.

Αφορά 28 μικρά νησιά κάτω των 3100 κατοίκων, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μεταξύ αυτών έξι νησιά της ΠΕ Καλύμνου, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάσος, Λειψοί, Μεγίστη, Νίσυρος, Πάτμος, Σύμη, Τέλενδος και Ψέριμος.

Στα νησιά αυτά θα υλοποιηθούν διάφορα έργα υποδομών, του τομέα της υγείας, έργα για πόσιμο νερό κλπ. Καθοριστικός παράγων για να γίνουν όλα αυτά είναι το τι σχέδια για έργα έχουν προετοιμάσει και έχουν καταθέσει στην ΑΝ.ΔΩ. οι δήμοι. Η πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων είναι μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο βρίσκεται η Περιφέρεια στο άλλο σημαντικό ζήτημα, αυτό της σύνταξης των πέντε Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, για τα πέντε νησιά της Περιφερειακής μας Ενότητας. Εφόσον γίνει αυτό, εκεί σταματά και η εμπλοκή της Περιφέρειας, όπως μας ενημερώνει ο Μανώλης Μουσελλής, ο οποίος τόνισε επίσης ότι τον κύριο λόγο της ανάθεσης έχει το ΤΕΕ.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μουσελλής μιλά για τα έργα και τις παρεμβάσεις που γίνονται στο οδικό δίκτυο της Καλύμνου, όπως επίσης και για τις προετοιμασίες των θερινών εκδηλώσεων του Επαρχείου που σιγά σιγά φτάνουν στο ζενίθ τους, με κορωνίδα των εκδηλώσεων το “Ποκίνημα” των σφουγγαράδων μας.

Ακολουθεί το Τετ α Τετ με τον Μανώλη Μουσελλή. Ένα ενδιαφέρον podcast για το Νews Politics