Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Καλυμνιακής Ένωσης Ξενοδόχων Νικ. Τσαγκάρη (video)

Share

Νικ. Τσαγκάρης: Είναι απαράδεκτο να μην έχει η Κάλυμνος μία μελέτη για τον Τουρισμό!!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Με αισιοδοξία βλέπουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού την νέα σεζόν παρά το ασταθές περιβάλλον λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, των συνεπειών του και λόγω των ανατιμήσεων. Το στοίχημα για εφέτος θα είναι να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα έξοδά τους τα οποία θα είναι πολύ αυξημένα και να κερδηθεί η σεζόν από οικονομική άποψη, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Καλυμνιακής  Ένωσης Ξενοδόχων, Νικόλας Τσαγκάρης. 

Ο κ. Τσαγκάρης, ο οποίος εκλέγεται αδιαλείπτως από το 2014 πρόεδρος της Ένωσης, σε μια ειλικρινή συζήτηση γύρω από τα θέματα τουρισμού δηλώνει ότι ξέφυγαν από τις δυσκολίες της πανδημίας και τα αυστηρά πρωτόκολλα ωστόσο φέτος θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και τις αυξήσεις.

«Η αύξηση των τιμών γενικότερα και ειδικά η αύξηση του κόστους ενέργειας θα ταλανίσει τις επιχειρήσεις περισσότερο από δω και πέρα. Το στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε ως ξενοδόχοι είναι να καλύψουμε τα αυξημένα μας έξοδα φέτος και να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν από πλευράς οικονομικής και όχι μόνο αριθμού επισκεπτών» . Παρά τις δυσκολίες όμως, ακυρώσεις στις κρατήσεις, οι οποίες είναι ικανοποιητικές, δεν υπάρχουν, δηλώνει ο ίδιος.

Οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ λόγω του πολέμου, όπως επίσης και οι γειτονικές τους χώρες οι οποίες δέχονται τις προσφυγικές ροές και κυρίως η Πολωνία. Παρόλα αυτά επικρατεί αισιοδοξία ότι η νέα τουριστική χρονιά θα πάει καλά και θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2019, μας ενημερώνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.

Ζητήσαμε από τον κ. Τσαγκάρη να αξιολογήσει  τις  ενέργειες του Δήμου για την προβολή του νησιού και τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε να έχει φέρει εις πέρας για μια καλύτερη εικόνα και μια πιο ευχάριστη και εύκολη παραμονή των επισκεπτών στο νησί και μας απάντησε εκφράζοντας την  απογοήτευσή του. Μάλιστα θεωρεί ότι ο Δήμος έχασε την ευκαιρία την περίοδο της πανδημίας να προχωρήσει σε ενέργειες για την προβολή του νησιού και κυρίως δεν προχώρησε, όπως είχε υποσχεθεί, τη μελέτη για τον τουρισμό, κάτι το οποίο θεωρεί απαράδεκτο.

Η έλλειψη μιας τέτοιας μελέτης, που θα λειτουργούσε ως πυξίδα και θα βοηθούσε να γίνουν στοχευμένες κινήσεις για την προβολή της Καλύμνου και την ενίσχυση του τουρισμού, αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα και ο Δήμος έχει μεγάλη ευθύνη που δεν προχώρησε, τονίζει, όπως δεν προχώρησε και με την αξιοποίηση των μονοπατιών μας.

Κριτική ασκεί στη Δημοτική αρχή ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων και για τα δρομολόγια των λεωφορείων , την καθαριότητα που δεν είναι ικανοποιητική, τον φωτισμό, όπως επίσης και για τις  παραλίες που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί και υπάρχουν πολλές ελλείψεις.

Ωστόσο, θεωρεί ικανοποιητικά αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια από και προς Μαστιχάρι, που μας διευκολύνουν να διατηρούμε τη διασύνδεσή μας με το Διεθνές αεροδρόμιο της Κω, προνόμιο που δεν έχουν άλλα νησιά. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αεροδρόμιο της Καλύμνου, δηλώνει πως θα πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα, περισσότερο κόσμο, με περισσότερα δρομολόγια, με καλύτερες υπηρεσίες και τιμές εισιτηρίων.

BINTEO