Συνέντευξη του Μιχάλη Λελέκη για θέματα ΔΕΥΑΚ και ΑΝΕΚ -ΒΙΝΤΕΟ

Share

 

Συνέντευξη του Μιχάλη Λελέκη για θέματα ΔΕΥΑΚ και ΑΝΕΚ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Για ΔΕΥΑΚ: Το νερό μας είναι απολύτως ασφαλές γιατί γίνονται όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι και οι πολίτες μπορούν να το χρησιμοποιούν άφοβα 

Για ΑΝΕΚ: Αν ήταν από την αρχή «όλα στο φως» δεν θα βρισκόταν η ΑΝΕΚ στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Λελέκης, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μιλήσαμε για ζητήματα της επιχείρησης ύδρευσης αλλά και την ΑΝΕΚ.

Ο Μιχάλης Λελέκης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε. Είπε ότι τα πράγματα στη ΔΕΥΑΚ είναι ζόρικα με τις υποδομές, οι οποίες δεν είχαν συντηρηθεί όπως έπρεπε και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που ζητούν τη λύση τους. Ωστόσο, το κλίμα με τους εργαζόμενους είναι καλό και όπως τόνισε το καλό κλίμα στην επιχείρηση είναι  προϋπόθεση για να κυλούν όλα ομαλά προς όφελος των πολιτών.

Για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο μεγάλο βιολογικό  και τον βιολογικό του Βαθύ, απάντησε με πολύ προσοχή λέγοντας πως είναι στις πρώτες προτεραιότητες, έχουν ασχοληθεί  με τα ζητήματα αυτά από την πρώτη μέρα, ζήτησε λίγο χρόνο για να παρουσιάσει αποτελέσματα και πιστεύει ότι σύντομα όλα θα τακτοποιηθούν.

Αναφορικά με τις παλιές αφαλατώσεις είπε ότι γίνονται αυτά που πρέπει για να λειτουργούν. Μάλιστα ενημέρωσε πως η αφαλάτωση της Τελένδου “ξηλώθηκε” και τα μηχανήματά της βρίσκονται σε χώρο στη ΔΕΥΑΚ ώστε να επιδιορθωθούν και η αφαλάτωση να καταστεί πάλι λειτουργική και να τοποθετηθεί στη θέση της. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση και έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Τελένδου ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν προβλήματα με το νερό και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό. Επίσης ενημέρωσε ότι θα γίνουν νέες αφαλατώσεις σε Τέλενδο, Σκάλια και Ψέριμο.

Για τα water kiosks, ο κ. Λελέκης είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, σταδιακά, ξεκίνησε ο έλεγχος για τα μηχανήματα αυτά , για τις γεωτρήσεις κ.λπ. και έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και μετρήσεις για την ποιότητα του νερού, όπως γίνεται πάντα για την ασφάλεια των καταναλωτών. Διαβεβαίωσε ότι το νερό είναι ασφαλές, μπορούν άφοβα να το χρησιμοποιούν οι πολίτες  και πρόσθεσε ότι είναι επίσης στόχος να τοποθετηθούν ταμπελάκια με όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης για τα μηχανήματα και το νερό.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής μας στο κ. Λελέκη και με την ιδιότητα του ως πρώην πρόεδρος αλλά και νυν δημοτικός σύμβουλος – μέτοχος της ΑΝΕΚ , τον ρωτήσαμε να μας πει τις σκέψεις του και τι περισσότερο γνωρίζει για την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η εταιρία.  Απάντησε λέγοντας ότι αν ήταν “όλα στο φως” από την αρχή, τότε η ΑΝΕΚ ίσως να μην βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του πως θα πάνε καλά τα πράγματα αν η εταιρία πάρει τα δρομολόγια στα οποία στοχεύει.

Για το νέο σκάφος που ναυπηγείται δεν φάνηκε καθόλου αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα διότι εδώ και 6 μήνες σταμάτησαν οι εργασίες λόγω έλλειψης χρημάτων και επέμεινε πως αν υπήρχε ενημέρωση από την Διοίκηση και ήταν όλα γνωστά από την αρχή, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Λελέκης