Συνέντευξη τύπου για τη συμμετοχή της Καλύμνου στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ Βerlin 2024 (pics n video)

Share

 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Μαστροκούκος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πόπη Κουτούζη Vogelzang, την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Δημαρχείο, μας ενημέρωσαν για τη συμμετοχή της Καλύμνου στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ Βerlın 2024, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 μέχρι τις 7 Μαρτίου. Στο Βερολίνο μετέβη και εκπροσώπησε το Δήμο η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Πρώτος μίλησε ο Δήμαρχος ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική ήταν η έκθεση αυτή και γιατί και  ανέπτυξε την αντίληψη της Δημοτικής Αρχής περί εξωστρέφειας τονίζοντας ότι, η Κάλυμνος πρέπει να βρίσκεται παρούσα σε όλα τα τουριστικά γεγονότα . Τέλος πρόσθεσε ότι υπήρξε ανταπόκριση σε πολιτικό επίπεδο και έτσι η σκοπιμότητα και η δαπάνη για τη συμμετοχή στην έκθεση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στη συνέχεια η κ. Κουτούζη ενημέρωσε για τις επαφές με Tour operators και τουριστικούς πράκτορες  και για τις ενέργειες που έγιναν το τριήμερο της έκθεσης, για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Αναφέρθηκε στο πόσο μεγάλο ενδιαφέρον είδε για τον περιπατητικό τουρισμό και γενικότερα  για το νησί ως προορισμό, όπως επίσης και στο ευχάριστο ξάφνιασμα όλων  που συμμετείχε η  Κάλυμνος στην έκθεση.

Ειδικότερα, η κ. Κουτούζη είχε επαφές με τουριστικούς οργανισμούς όπως η TUI και η  JET2 για την προώθηση οργανωμένου τουρισμού όπως επίσης και με τουριστικά πρακτορεία για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ακόμη, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Sky Express και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάλυμνος με τη σύνδεσή της με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος  και την αύξηση των δρομολογίων.

Επίσης συναντήθηκε με εκπρόσωπο της Airbnb και συζήτησαν για τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των καταλυμάτων γενικότερα.  Τέλος έδωσε συνέντευξη στο ελληνόφωνο τμήμα της  Deutsche Welle   και παρουσίασε την Κάλυμνο και τις ομορφιές της, στην εκπρόσωπο της Der Spiegel.

Το χώρο της έκθεσης , όπως ενημέρωσε η Αντιδήμαρχος, επισκέφθηκε  η Υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Η κ. Κουτούζη δεν παρέλειψε να αναφερθεί  στην Περιφέρεια, για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε προετοιμάζοντας σημαντικές επαφές ώστε να γίνεται ένα σωστό marketing για τα νησιά μας.

Να προσθέσουμε στην ενημέρωσή σας ότι φέτος στο Βερολίνο η αντιπροσωπεία του ΕΟΤ, με επικεφαλής τον κ. Φραγκάκη, ήταν η μεγαλύτερη αποστολή των τελευταίων ετών, καθώς στα 1.000 τ.μ. του ελληνικού περιπτέρου φιλοξενήθηκαν φέτος συνολικά 85 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού, περιφέρειες και δήμοι.

Τη συνέντευξη έκλεισε ο Δήμαρχος ο οποίος έκανε αναφορά σε διάφορα σχόλια «καφενειακού τύπου» για τη συμμετοχή της Καλύμνου στην Έκθεση αυτή.

 

ΒΙΝΤΕΟ