Συνέντευξη Tύπου για το ταξίδι της Αντιδημάχου Καλλιόπης Κουτούζη στο DÜSSELDORF για την διεθνή έκθεση BOOT 2024 (pics n video)

Share

 

Συνέντευξη Tύπου για το ταξίδι της Αντιδημάχου Καλλιόπης Κουτούζη στο DÜSSELDORF για την διεθνή έκθεση BOOT 2024

«Ψάχνουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού πέρα από την αναρρίχηση. Στόχος μας είναι να μπούμε μόνιμα στον Ευρωπαϊκό χάρτη ως ναυτικός προορισμός για τουρισμό yaughting»

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 13.00, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Μαστροκούκος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλλιόπη Κουτούζη, με θέμα το ταξίδι της Αντιδημάρχου στο Düsseldorf της Γερμανίας για την Διεθνή Έκθεση ΒΟΟΤ 2024, που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Την ενημέρωση της Αντιδημάρχου προλόγισε ο Δήμαρχος ο οποίος τόνισε πως πρώτα πρέπει να τακτοποιήσουμε τα εσωτερικά ζητήματα του νησιού μας που άπτονται του τομέα τουρισμού, τις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες κ.α. και στη συνέχεια να προβάλουμε τις ομορφιές του τόπου μας.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού στη συνέχεια  προχώρησε σε μια σύντομη και ενδιαφέρουσα ενημέρωση για την Έκθεση, τα πεπραγμένα και τις επαφές που έγιναν. «Ψάχνουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού πέρα από την αναρρίχηση. Στόχος μας είναι να μπούμε μόνιμα στον Ευρωπαϊκό χάρτη ως ναυτικός προορισμός για τουρισμό yaughting» δήλωσε η κ. Κουτούζη.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για προορισμούς που μπορούν να στέλνουν τα σκάφη τους και για αυτό τους παρουσίασε τις δυνατότητες που υπάρχουν για ελλιμενισμό των σκαφών τους στην Κάλυμνο και τις υπηρεσίες που μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους για να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Τέλος, η κ. Κουτούζη ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου ο οποίος κάλυψε τις δαπάνες για το ταξίδι αυτό και η Αντιδήμαρχος μετέβη στην Έκθεση ως προσκεκλημένη του Επιμελητηρίου.

Για την ενημέρωση σας : Η 55η Διεθνής Έκθεση ΒΟΟΤ αφορά όλο το φάσμα της θαλάσσιας αναψυχής (σκάφη και εξοπλισμός θαλάσσης όλων των ειδών και κατηγοριών, θαλάσσια σπορ, κλπ) καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες γύρω από αυτή (θαλάσσιες μαρίνες, θαλάσσιος τουρισμός, κλπ). Λαμβάνει χώρα ετησίως στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης, χωρισμένο σε 16 τομείς προϊόντων.

ΒΙΝΤΕΟ