Συρίγος από Ρόδο για τουρκική προκλητικότητα: «Να μην ανησυχείτε, όσο κι αν… ‘βρυχώνται’ από απέναντι!»

Share

Μηνύματα ικανοποίησης για την εξέλιξη της Ρόδου σε πολλά επίπεδα όπως τα έργα υποδομής, η ψηφιακή διακυβέρνηση και η πολύ καλή πορεία της τουριστικής σεζόν αλλά και μηνύματα προς την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, απέστειλαν χτες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που επισκέφθηκαν την Ρόδο.  

Το πρωί αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο ‘Διαγόρας’ της Ρόδος, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θοδωρής Λιβάνιος, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κυρία Ολυμπία Αναστασοπούλου καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Λάκης Βασιλειάδης Γιάννης Μελάς και Κατερίνα Μονογυιού. Το κλιμάκιο συνόδευαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ.κ. Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κα Έφη Χαραλαμποπούλου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Μηνάς Νικολάου και στελέχη της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο.

ΣΥΡΙΓΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΟΣΟ Κ ΑΝ ΒΡΥΧΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντηση του κ. Άγγελου Συρίγου ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφους εάν πρέπει να ανησυχούμε λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας, (με την ιδιότητά του ως καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), απάντησε κατηγορηματικά:

«Όχι! Να μην ανησυχείτε! Από το 1974 και μετά, η Ελληνική Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για να ΜΗΝ ανησυχείτε, για να κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ, για να δουλεύετε ελεύθερα, για να μπορείτε να αναπτύσσετε τις δραστηριότητές σας. Γι αυτό και η Ρόδος είναι τόσο επιτυχημένη στον Τουρισμό και στο τουριστικό παράδειγμα –παρά το ότι είστε δίπλα στην Τουρκία. Όσο κι αν… ‘βρυχώνται’ από απέναντι!» 

(με πληροφορίες από dimokratiki . gr)