ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμασίες ενόψει Συνεδρίου και Ευρωεκλογών (ηχητικό) – Στη Ρόδο ο Στέφανος Κασσελάκης

Share

 

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ – ΕΚΛΟΓΕΣ Κ ΣΤΑ Δ/ΣΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες  στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Συνέδριο του Φλεβάρη, με το βλέμμα όμως στραμμένο στις Ευρωεκλογές. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Βουλγαράκης, μέλος Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και οργανωτικός υπεύθυνος Αιγαίου, με αφορμή και την έναρξη των περιφερειακών συνεδρίων που διεξάγονται σε περιοχές της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε μια συνεχή διεργασία αυτή την περίοδο. Παράλληλα, διεξάγεται ο προ-συνεδριακός μας διάλογος καθώς από τις 23 – 25 Φεβρουαρίου 2024, θα διεξαχθεί το 4ο Συνέδριο του κόμματος στην Αθήνα. Πρόκειται για μια διαδικασία που, για εμάς είναι ‘γιορτή της Δημοκρατίας’ της συμμετοχικής διαδικασίας και της συντροφικότητας. Αυτή την περίοδο διεξάγεται ένας ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τον λαό.

Αντίστοιχα και στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στα Δωδεκάνησα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και πρόκειται να διοργανωθούν μεγάλες πολιτικές εκδηλώσεις –τόσο για τον προσυνεδριακό διάλογο, όσο και για την καμπάνια που είναι στον αέρα, σχετικά με την ακρίβεια και την στέγη. Επίσης, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για ένα Συνέδριο στο Νότιο Αιγαίο με αναπτυξιακό χαρακτήρα, και επίκεντρο τα ζητήματα των νησιωτικών και τις προοπτικές των νησιωτικών περιοχών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε ήδη το πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας ενώ στις 10 του μηνός, προγραμματίζουμε να γίνει το δεύτερο αναπτυξιακό συνέδριο στην Θεσσαλία (Λάρισα) που είναι μια περιοχή με αρκετά προβλήματα» -όπως τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του κόμματος προς την ευρω-κάλπη, ο κ. Βουλγαράκης ξεκαθάρισε πως έχοντας την παρακαταθήκη του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο νέος πρόεδρος κ. Στέφανος Κασσελάκης θα αγωνιστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου:

«Το ζητούμενο για εμάς, είναι πώς η φωνή των Ελλήνων και Ελληνίδων, να φτάσει ακόμη πιο δυνατή στις Βρυξέλλες. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνον μέσα από προοδευτικές ιδέες και θέσεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των παραγωγικών δυνάμεων, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, δίπλα στον πολίτη που θέλει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει την ταυτότητά του, να διαδραματίζει ρόλο και να μην είναι μόνον παθητικός αποδέκτης. Το βλέπουμε και με την σχετική αναθεώρηση της ΚΑΠ όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται στο πλευρό των αγροτών για να συνεχίσουν να παράγουν. Κάποιοι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι οι Ευρωεκλογές αποτελούν ‘χαλαρή ψήφο’ και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή. Όμως για εμάς, είναι σημαντικές αφού, πιστεύουμε στο όραμα της ενωμένης Ευρώπης, και ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την θέση που του αρμόζει –με απώτερο στόχο την αποτροπή της ανόδου και της ενίσχυσης της ακροδεξιάς στην Ε.Ε.»

Σημειώνεται πως το αναπτυξιακό συνέδριο για το Νότιο Αιγαίο, τοποθετείται μετά το Συνέδριο του κόμματος –στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές ενώ αναμένεται και η μετάβαση του προέδρου κ. Στέφανου Κασσελάκη στην Ρόδο (μετά το Συνέδριο του κόμματος).

«Σκοπός μας, είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νησιώτες. Το ίδιο είχε γίνει και πριν μερικά χρόνια επί προεδρίας Αλ.Τσίπρα (το 2018 σε Σύρο και Ρόδο) όπου συμμετείχαν φορείς, αρχές, πολίτες κ.λπ. Γι αυτό θέλουμε να έρθει ο κόσμος σε αυτά τα συνέδρια, να ακούσει τις θέσεις μας, να μας πει τα προβλήματά του και να παρέμβουν οι ίδιοι οι πολίτες με δικές τους προτάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την ‘επόμενη μέρα’ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στις νησιωτικές περιοχές όπως το Νότιο Αιγαίο εκτιμούμε πως θα υπάρξει μια ομαλή διαδικασία που δεν θα αποκλείει αλλά θα προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής τόσο σε Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Λόγω μιας σειράς παραμέτρων όπως η νησιωτικότητα, η δυναμική στον πρωτογενή τομέα κ.ο.κ. θα το προσδιορίσουμε εν ευθέτω χρόνω» -ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.

Τέλος να σημειωθεί πως στο προσεχές διάστημα, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, πανελλαδικώς, για:

-την ανάδειξη νέων συντονιστικών οργανώσεων από την βάση

-νέων νομαρχιακών επιτροπών (για τα Δωδεκάνησα στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του Νομού)

-οργανώσεις μελών

-εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Στη Ρόδο αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης με σκοπό να παραστεί στο μνημόσυνο του πρώην υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης. 

Συμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης, θα έρθει στο νησί το βράδυ της Δευτέρας, και πιθανόν να προλάβει να παραστεί στην πολτική εκδήλωση που διοργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο SEMIRAMIS. Ομιλητής στην εκδήλωση αυτή θα είναι ως γνωστόν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος.

ΗΧΗΤΙΚΟ

(info: dimokratiki)